Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха днес площадката

...
Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха днес площадката
Коментари Харесай

Китайска делегация провери как се съхранява оборудването за АЕЦ Белене

Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха през днешния ден площадката на АЕЦ " Белене ", с цел да се срещнат на място с доставеното съоръжение за централата, заяви пресцентърът на Министерството на енергетиката.
В делегацията, която е на работна аудиенция в България, вземат участие и представители на Китайската национална нуклеарна корпорация (CNNC), Китайската нуклеарна енергийна корпорация (CGN) и Държавната корпорация за нуклеарни енергийни технологии (SNPTC).
Посещението е една от първите начинания в осъществяване на подписания при започване на юли меморандум за съгласие при мирното потребление на нуклеарна сила сред двете страни.
Гостите са се срещнали с подхванатите на площадката на АЕЦ " Белене " ограничения за запазване на доставеното от
" Атомстройекспорт " съоръжение.
Площадката на централата се простира на 2500 дка, нужните работни пространства за действието на " Белене " са издигнати. Изградени са и нужните пътища, влакова линия, пристанище и бетонов възел.
Остава да бъдат построени реакторното поделение и турбинна зала.
Народното събрание даде период на министъра на енергетиката до 31 октомври да предприеме дейности за създаване на процедура за избор на стратегически вложител и да предложи благоприятни условия за структурирането на плана.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР