Представители на Ирландия настояват за конкретни уверения по въпроса за

...
Представители на Ирландия настояват за конкретни уверения по въпроса за
Коментари Харесай

Дъблин спъва преговорите за "Брекзит"

Представители на Ирландия упорстват за съответни уверения по въпроса за граница със Северна Ирландия, която е една от съставните елементи на Обединеното кралство, преди Англия и Европейския съюз да могат да разискват бъдещите си търговски връзки, написа английското издание Daily Express. Медията се базира на изтекли в медийното пространство документи по отношение на Brexit.

Ирландската граница остава политически въпрос с сериозно значение, по който екипите от Лондон и Брюксел не съумяха да реализират единодушие, както и по отношение на гражданските права и законопроекта за Brexit. Труден е въпросът по какъв начин да бъде избегнато въвеждане на твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия, когато Англия напусне европейските обединен пазар и митнически съюз.

Новият документ разкрива, че Дъблин съответно уверения по отношение на бъдещето на ирландската граница преди да разреши продължаването на каквито и да било търговски договаряния. Информацията идва като тежък удар за английския министър председател Тереза Мей и държавното управление ѝ, които се стремят да стартират търговски договаряния във допустимо най-кратък период. Целта е да бъдат разсеяни страховете на бизнеса по отношение на бъдещето след Brexit.

Дейвид Дейвис, английският министър по въпросите за Brexit, представен от Financial Times, отхвърли отправени от Брюксел предизвестия, че Северна Ирландия може да има потребност да остане в единния пазар и митнически съюз на Европейски Съюз след излизането на Англия от Блока. Той разяснява, че държавното управление в Лондон няма да одобри каквото и да било решение на граничния въпрос, което заплашва конституционния и стопански интегритет на Англия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР