Представители на гражданско сдружение БОЕЦ внесоха в представителството на Европейската

...
Представители на гражданско сдружение БОЕЦ внесоха в представителството на Европейската
Коментари Харесай

Движение БОЕЦ: Призоваваме Брюксел да спре финансирането за България

Представители на гражданско съдружие БОЕЦ внесоха в представителството на Европейската комисия послание с пояснение за аргументите за настояването на оставката на основния прокурор и държавното управление. В документа се показва, че България се ръководи от мафия, а парите от еврофондовете би трябвало да бъдат спрени, с цел да не обслужват олигархичните кръгове, близки до държавното управление.

"Брюксел ясно би трябвало да съобщи своята позиция в поддръжка на българските жители, в поддръжка на процеса на демократизация на България, в поддръжка на процесите против корупцията и мафията в България. Тогава и ние ще бъдем същински мощни, тъй като въпреки всичко българите сме и европейци и когато имаме тази поддръжка, когато имаме тази взаимност, нашият глас се чува в цяла Европа ", съобщи водачът на БОЕЦ Георги Георгиев.

Преди да завърши събитието, за няколко минути беше блокирано придвижването по столичната улица "Георги Раковски ".

От групировката желаят да бъдат чути в Брюксел. Това сподели в изявление за БНР юрист Камен Добрев от придвижването.

"По време на съвещанието на Правната комисия на Екологичен потенциал ще търсим публичност пред представителството на Европейска комисия и ще желаеме директно включване по време на дебатите. Едно достоверно придвижване, каквото сме ние, желае да показа съответни данни и сигнали. И до момента сме внасяли сигнали ", сподели Добрев и напомни свадите с Апартаментгейт, "Къщи за тъщи ", Барселонагейт и така нататък

"Искаме да знаем дали Европейска комисия и Екологичен потенциал имат смелостта да признаят заболяването на страната у нас. Призоваваме Европейска комисия да спре финансирането, тъй като да се наливат средства в нереформирана страна е продължение на мъката, това е двуличие, по този начин единствено се ускорява мощта на задкулисието ", счита Добрев. Той съобщи, че публично не е имало покана към БОЕЦ от страна на "Отровното трио " за "тайна среща за сливане " преди днешния огромен митинг, само че акцентира, че придвижването има ясна позиция по въпроса за сътрудниците.

"Да седнем на една маса с компрометирани във времето политици и политически субекти е неприятен сигнал. Става дума за кардинална позиция. Ясно сме споделили с кои субекти ще взаимодействаме ", уточни юристът.

"Очакваме по принцип гореща есен. Не считам, че ръководещите имат запас да продължат да са на власт. Настояваме за оставката на основния прокурор. Гешев е политическата бухалка на задкулисието - Движение за права и свободи и Пеевски, които действително ръководят страната ", сподели още юрист Добрев.

Гражданско съдружие БОЕЦ и съидейници се събраха през днешния ден от 10 часа пред представителството на Европейската комисия в София, с цел да проведат среща с представителите на европейските институции. Те желаеха директно да бъдат включени по време на дебатите в Европейския парламент и комисията LIBE, провеждащи се по същото време в Брюксел. От гражданското придвижване упорстват за публична позиция и реакция на Европейска комисия за протичащото се в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР