Представители на дават в централата на партията, на който нарушават

...
Представители на дават в централата на партията, на който нарушават
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV: ГЕРБ наруши медийното си мълчание - партията на Борисов с гръмовни разкрития за скандала в ДКК и протежето на Кирил Петков

Представители на дават в централата на партията, на който нарушават медийното си безмълвие. Припомняме, че през последната седмица, до момента в който се водеха договаряния за сформиране на коалиция сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, от одобриха тактика да не разясняват протичащото се.

Седем месеца откогато ръководи длъжностен кабинет, който се прокламира като приятелство на почтените, уточни Александър Иванов.

Кирил Петков и Даниела Везиева управляваха министерството на стопанската система, който е принципал на ДКК, която под шарката си ръководи голям брой държавни сдружения, главно от ВПК. От през вчерашния ден съветът на шефовете освободи Ваня Караганева от длъжността изпълнителен шеф. В късия интервал, в който тя оглавява ДКК се приказва за доста дейности и бездействия, ощетяващи страната с десетки милиони левове, акцентира Иванов.

Той акцентира на най-фрапантните образци, които са се случвали од зорките погледи на Кирил Петков и Даниела Везиева. Ваня Караганева с еднолично решение е прекратила пълномощията на едно адвокатско сдружение, което е защитавало ползите по 5 висящи търговски села на ДКК и еднолично госпожата подписва нов контракт за правна помощ, за към този момент осъществена и платена услуга с ново адвокатско сдружение в размер на 1,1 млн. лева Така се разплащат дублиращи действия и се поемат отговорности за над 1 милион лв., сподели Иванов. За мен абсурден е фактът, че Караганева, в прорез със закона, че тя работи и на друго място, уточни той.

Госпожата е подписала и правосъдна конвенция на стойност 5 милиона лв., съобщи юристът Любомир Талев. Не е обещано утвърждение на съвета на шефовете, добави той, като посочи, че Караганева е и сменила обслужващата банка на ВКК. Отново еднолично и за първи път в историята е взето решение Вазовските машиностроителни фабрики да дават изключителни права върху цялата си продукция на частна компания, без допитване до съвета на шефовете, разкри Талев.

Ако някой си мисли, че Караганева инцидентно е дохвърчала в ДКК, не, не е по този начин. По време на първия длъжностен кабинет на Радев през 2017 година Караганева е била шеф на кабинет на Мария Павлова, която е била зам.-министър на правораздаването. Караганева е назначена без конкурс, работила е и в БАИ, в прорез със закона. Тя печели следващ конкурс, очевидно е най-хубавият експерт у нас, а за какво не и по света, пошегува се Талев. Той акцентира, че това е пленена страна и калинките на Румен Радев продават на частна компания бъдещето на целия ВПК и на 4000 души, работещи във ВМЗ. Тези хора ще работят за частна компания и тяхното прехранване ще зависи от частната компания, определена от Караганева, отсече юристът.

Тези въпроси заслужават отговори пред обществото.

Мартин Харизанов зададе по време на брифинга 3 въпроса:

Вярно ли е изказванието на Караганева, че всичките й дейности са по заповед на Кирил Петков и Даниела Везиева?

Знаел ли е Кирил Петков, че назначавайки Караганева в ДКК, тя е чиновник в Българската организация по вложения или и тя като него е подала декларация с погрешно наличие.

Г-н Радев, тече ли преодоляването от частни компании на държавния ВПК. Участвате ли в тази скрита приватизация посредством двамата министри и какъв брой заплаща задкулисието и оригархията за тези услуги?

Логично е да призовем виновните институции да се заемат и да видят какво се случва. Трябва да подчертаем, че тук се е взимало еднолично решение. Много говорихме за еднолична власт, което е най-голямата опасност пред демократичното общество и парламентарна република. Свидетели сме на такива решения, нека не се стигне и до законодателни такива. Изнесените данни ни навеждат на една отпратка - Кирил Петков беше доста угрижен към ДКК първоначално по времето, когато беше канадски жител. Имаше едни стремежи за делене, разпускане на сдружението. Имаше интерес към ВКП. Само във ВМЗ работят над 4 хиляди души, очевидно по разпореждане на Караганева са забавени осигуровките им към Национална агенция за приходите. Дано не са им забавени и заплатите. С галопиращите цени фамилиите ще имат потребност от тези средства за празниците. Министерство на вътрешните работи на Рашков да се самосезира и да не оставя този скандал, който тресе от през вчерашния ден МИ и дъжавата. Нека този скандал не остава отвън светлината на прожекторите, съобщи Иванов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР