Представители на БСП върнаха днес на президента Румен Радев неизпълнен

...
Представители на БСП върнаха днес на президента Румен Радев неизпълнен
Коментари Харесай

БСП върна неизпълнен мандата на Румен Радев

Представители на Българска социалистическа партия върнаха през днешния ден на президента Румен Радев несбъднат третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, с което бе изчерпана и последната опция за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание.

Председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски уточни, че в границите на последните 10 дни левицата е положила всички старания за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно събрание.

Предстои президентът да разпусне Народното събрание и да дефинира дата за предварителни избори.

" Заедно с неизпълнения мандат ръководещата коалиция завещава на служебния кабинет и рецесията в енергетиката, която може да прерасне в колапс на стопанската система и на обществената система ", разяснява на собствен ред Румен Радев, който уточни, че това е най-тежкото завещание на държавното управление.

Президентът прикани депутатите за бързо решение за ръководител на КЕВР.

Председателят на левицата Корнелия Нинова съобщи от своя страна, че " положихме всички старания да решим казуса с КЕВР ":

" Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи в идните тежки месеци. В тази връзка, господин президент, бихме желали да знаем и ние имате ли желание да удължите работата на Народното събрание, с цел да може да се реши този проблем? ".

На което президентът отговори:

" Още един път приканвам Народно събрание да откри решение на този извънредно значим проблем до края на тази седмица ".

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР