Представители на Белия дом и Министерството на отбраната отказаха да

...
Представители на Белия дом и Министерството на отбраната отказаха да
Коментари Харесай

Белия дом и Пентагона отказаха да коментират думите на Тръмп за оттегляне на САЩ от Сирия

Представители на Белия дом и Министерството на защитата отхвърлиха да дадат пояснения по отношение на изявлението на американския президент Доналд Тръмп за допустимо идно овакантяване на американските сили от Сирия.

" Думите на президента приказват сами по себе си ", отговори уклончиво в петък представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

В Пентагона също не бе обещано съответно увещание, че дилемите на американската войска в Сирия ще останат същите.

" Нашата задача да победим „ Ислямска страна “ остава непроменена. За по-подробен коментар по отношение на изявленията на президента ви предлагаме да се свържете с Белия дом ", съобщи пред кореспондент на ТАСС майор Адриан Ранкин-Галауей от ведомството.

БГНЕС напомня, че в четвъртък, в Ричфийлд, щата Охайо американският държавен глава съобщи, че има възможност Съединени американски щати да изтеглят войските си от Сирия след разгрома на групировката " Ислямска страна " и че това може да се случи в най-скоро време.

" В момента ние прокуждаме духа на ИД от Сирия “, разгласи Тръмп и даде обещание, че в близко време групировката ще загуби изцяло цялата завзета от нея територия.

" Каним се да си тръгнем оттова доста скоро, с цел да се върнем в нашата страна, на която принадлежим, в която желаеме да живеем ", заключи в четвъртък президентът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР