Представители на американското правителството обикалят света и приканват най-големите търговски

...
Представители на американското правителството обикалят света и приканват най-големите търговски
Коментари Харесай

САЩ искат по-стриктно спазване на санкциите срещу Русия

Представители на американското държавното управление обикалят света и приканват най-големите търговски сътрудници на Русия да наблюдават по-стриктно за спазването на глобите против страната, оповестява The Wall Street Journal. Въпреки че износът към Русия внезапно спадна през първите седмици откакто Западът отговори на експанзията против Украйна с редица забрани, в последно време равнищата на търговия още веднъж нарастват.

Кампанията на Съединени американски щати за стопански напън против Москва съумя да наруши военните доставки за страната и докара до. Но малки врати в глобите и пропуски в използването подкопават напъните и рискуват да удължат войната, споделят висши американски чиновници. За да затегнат контрола, те са подхванали редица визити в разнообразни страни. Според лица от администрацията тяхната задача е да споделят разследващи данни по отношение на мрежите за заобикаляне на глобите, да засилят натиска върху съдружниците на Русия, както и да събират информация за нарушавания.

Финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън повдигна въпроса пред сътрудниците си на срещата на Г-20 в Бали предходната седмица. По-рано този месец заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо посети Брюксел, Лондон и Париж. Елизабет Розенберг, помощник-секретар по въпросите на финансирането на тероризма и финансовите закононарушения, неотдавна беше в Япония със същата цел. " Има обществени данни за пране на съветски пари в арабски страни. Това е нещо, което всички имаме интерес да предотвратяваме, проверяваме и отстраняваме ", сподели тя на конференция с арабски банкери предишния месец. Множество други чиновници от финансовото, комерсиалното и външното министерство също са интензивно ангажирани.
Реклама Възобновяване на връзките
Данни за второто тримесечие демонстрират, че износът от най-големите стопански системи в посока Русия се е сринал с 50% след налагането на глобите в края на февруари. Но огромна част от търговията се възвръща, в това число измежду западните страни. " Искаме да предотвратим заобикаляне както в Европа, по този начин и от трети страни ", разяснява пред изданието еврокомисарят по финансовите услуги Мейрид Макгинес, чиято работа дава отговор за санкционната политика на Европейски Съюз.

Износът на Южна Корея и Япония към Русия остава под равнищата отпреди глобите, само че е възстановил съвсем една трета от първичния спад. Въпреки че Европейски Съюз продължава да уголемява възбраните за търговия с Русия, блокът също заличава част от понижението. Има и опасения, че банки в Австрия, Чехия и Швейцария не ползват задоволително прецизно глобите. Докато множеството компании и банки заобикалят транзакции, които могат да са в нарушаване, " някои играчи в промишлеността виждат това като опция ", сподели Джордж Волошин от Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists.

През април финансовите управляващи в Швейцария обявиха, че страната е замразила към 8 милиарда $ съветски активи, само че до май са освободили към 3 милиарда от тях. Анализатори пресмятат, че сумата на активите на съветските олигарси в Швейцария е доста по-висока.

Китайският експорт към Русия също доста е повишен след първичния спад през март, защото Пекин не поддържа икономическия напън против Москва. Турският експорт в посока Русия пък даже е с близо 25% нагоре спрямо преди войната. " Продължаваме търговията си с Русия в области, които не са обект на никакви наказания ", споделя финансовият министър на страната Нуреддин Небати.
Реклама Свързани публикации Руската империя би трябвало да почине 19 ноември 2022, 14:29 Правителствени организации и компании са употребили приложения на съветска компания 18 ноември 2022, 11:37 На западния фронт е неспокойно 17 ноември 2022, 10:52 Санкциите са свили съветската стопанска система с 5% през септември 10 ноември 2022, 09:15 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР