Представител на тайванското правителство призова жителите на страната да преустановят

...
Представител на тайванското правителство призова жителите на страната да преустановят
Коментари Харесай

Тайван призова жителите си да не сменят името си на „Сьомга“

Представител на тайванското държавно управление прикани жителите на страната да преустановят практиката да трансформират името си на „ Сьомга “,

Практиката е станала известна откакто локална верига заведения за хранене разгласи промоция. Според нейните условия всеки, който с документ за идентичност може да потвърди, че в името си има „ гуй ю “ – китайските думи за „ сьомга “ – ще получава безвъзмездна гощавка за него и петима негови другари, по време на която могат да поръчват всичко, което могат да изядат на място (all you can eat).

Според информацията промоцията е предиздвикала най-малко 150 жители на страната да създадат публична смяна в името си.

По закон Тайван разрешава жителите да трансформират името си до три пъти.

Но съгласно управляващите практиката не е изключително занимателна. „ Тази смяна единствено води до пилеене на запаси на държавната администрация. Призовавам хората да бъдат малко по-рационални и да преустановят тази процедура “, разяснява Чен Цун-йен, заместител министър на вътрешните работи на страната.

Местна медия излъчи изявленията с хора, които са трансформирали името си. „ Добавих сричките „ гуй ю “ в името ми и с моите другари консумирахме храна за 7000 тайвански $ (около 400 лева.) “, споделя студент Ченг Гуй Ю Ма, като неговото име в този момент значи „ избухлива красива сьомга “.

„ Не единствено аз, само че и две от приятелките ми също смениха имената си, с цел да се възползваме. По-късно просто ще ги сменим още веднъж “, разяснява друга жена през SET TV.

Според United Daily News един от жителите е добавил цели 36 нови срички в името си, като по този метод наименованието му в този момент включва с изключение на „ сьомга “ доста други представители на морската храна, като „ омар “, „ рак “ и “морски охлюв “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР