Представител на Работната група за Еврогрупата (финансовите министри от еврозоната)

...
Представител на Работната група за Еврогрупата (финансовите министри от еврозоната)
Коментари Харесай

Еврогрупата настоява Гърция да намали необлагаемия минимум

Представител на Работната група за Еврогрупата (финансовите министри от еврозоната) е споделил пред гръцката телевизия "Скай ", че "Гърция би трябвало да съблюдава договореностите ".

Коментарът е бил изработен по отношение на предлагането на гръцкото държавно управление за опазване на размера на необлагаемия най-малко, което през днешния ден би трябвало да бъде гласувано в Народното събрание в Атина.

"Гърция е поела ангажимент да поддържа задачите и главните промени, признати по време на програмата за финансова поддръжка, и да пристъпи към по-нататъшни ограничения към подсилване на растежа, с цел да способства за постигането на фискалните си цели ", е споделил източникът.

Според информации се чака въпросът за необлагаемия мининум да бъде подложен на съвещанието на Еврогрупата в понеделник.

Същевременно и Международният валутен фонд (МВФ) съобщи, че използването на мярката (за понижаване на необлагаемия минимум) е належащо като структурна промяна.

Гръцкото държавно управление беше подложено на критика тази седмица и в отчет на Европейската комисия за признатите в средата на май стопански ограничения, измежду които намаляването на Данък добавена стойност в редица браншове, връщането на 13-ата пенсия и огромното разсрочване на отговорностите към фиска.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР