Представите ви за баница със спанак ще станат на пух

...
Представите ви за баница със спанак ще станат на пух
Коментари Харесай

Гръцка бутер баница със спанак

Представите ви за баница със спанак ще станат на пух и прахуляк, щом видите тази гръцка разновидност

Необходими Продукти

● бейби спанак - 300 г
● бутертесто - 2 листа
● зелен лук - 1 връзка
● копър - 1/2 връзка
● рикота - 250 г
● сирене фета - 200 г
● яйца - 1 бр. разграничено
● сол - на усет
● черен пипер - 1/2 ч.л.
● сусам - бял и черен за поръска

Начин на подготвяне

Фурна - 200 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Спанакът се измива, подсушава се доколкото може с домакинска хартия, това е значимо с цел да бъде изсъхнал в бутер тестото и жестоко се нарязва с нож. Поставя се в огромна купа, от горната страна се прибавя наситнен зелен лук, изсипва се рикотата и жестоко наситнено сирене Фета, наситнен копър, подправя се със сол на усет, според какъв брой е солено сиренето, черен пипер и един жълтък.

Сместа се разбърква с ръка, смачква се, по този начин ще се смали размера ѝ и ще се трансформира в кремообразна маса. Може да се сложи в робот и на правилото на старт-стоп бутона да се смели, само че тъй че да се усеща сиренето и да останат приятни дребни бучки. Мазнина в плънката не се прибавя, задоволителна е мазнината в бутер тестото. След като е подготвена плънката се пробва на сол и вероятно се прибавя.

Тестото се отваря върху посипан плот с малко брашно. Посредством точилка леко се разточва в дължина и леко в широчина, слага се в тава, застлана с хартия за печене. С изострен нож се вършат в лек диагонал в профил сечения, като се резервира неразрязана междинната част.

Ако е мъчно да се разреже в тавата, може да се извади дружно с хартията и върху плот да се създадат разрезите. В неразрязаната част на тестото се слага половината от плънката, разпределя се. Следва разрязаните елементи да се оформят като плитка.

Разбива се белтъкът и чрез четка се намазва върху рулото (за намазване на печивата постоянно употребявам белтък, той по този начин не прегаря както жълтъка). Поръсва се с двата типа сусам. Оставя се в ледник, до момента в който загрее фурната.

Пече се на 200 градуса до хубаво зачервяване, към 45-50 минути, като се има поради, че сплетените елементи по-трудно се изпичат и времето е малко повече от нормално. За да не прегори по средата на печенето от горната страна се слага една хартия.

Баницата се изважда от фурната, оставя се да се охлади и по-късно се нарязва на дебели части, сервира се със сос дзадзики.

Инфо: Dimitra`s Dishes

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР