представи своето най-добро решение за безпилотния транспорт – специализираният процесор

...
представи своето най-добро решение за безпилотния транспорт – специализираният процесор
Коментари Харесай

Процесорът Nvidia DRIVE Atlan за безпилотни автомобили обработва квадрилион операции в секунда

показа своето най-хубаво решение за безпилотния превоз – профилираният процесор DRIVE Atlan . Новият чип сплотява цялата изчислителна инфраструктура на автопилота върху един кристал, а платформата DRIVE Atlan включва всички разработки на Nvidia в региона на изкуствения разсъдък, сигурността, безжичните връзки и роботиката. Изчислителната мощ на DRIVE Atlan е над 1000 трилиона интервенции в секунда (TOPS). Новият процесор ще стартира да се употребява от автомобилните сътрудници на Nvidia през 2025 година.

Новият профилиран процесор бе показана в границите на събитието GPU Technology Conference, което в действителност е огромната презентация Nvidia, която се организира всяка година и е на тематика изкуствен интелект и високопроизводителни калкулации. Основателят и общоприет шеф на Nvidia Дженсен Хуанг съобщи, че DRIVE Atlan ще стане основно решение за транспортния бранш, на което автомобилните концерни ще разчитат в продължение на десетилетия. На автомобилните компании повече няма да се постанова да основават от нулата софтуера за своите нови модели, тъй като всички обновявания могат да бъдат изпращани към платформата DRIVE Atlan по безжичен път.

Процесорът DRIVE Atlan се на ARM архитектурата и се доставя дружно с профилирания блок за обработка на данните Nvidia BlueField. Компанията акцентира, че нейният нов чип е четири пъти по-мощен от флагманския процесор Orin и 33 пъти по-бърз от широкоразпространения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР