Представете си за момент, че всички живеят в една огромна

...
Представете си за момент, че всички живеят в една огромна
Коментари Харесай

15 неща, които Facebook знае за своите потребители

Представете си за миг, че всички живеят в една голяма постройка и специфични сътрудници поддържат реда в нея. В законите, настоящи в постройката, се показва, че всяко деяние на сътрудниците се дефинира извънредно от угриженост за сигурността на жителите. Но идва моментът, когато забележите, че тези сътрудници ви наблюдават непрестанно. Разговорите, дейностите, местоположението ви и нещата, които казвате. Прилича ли ви на нещо? Оставете „ 1984 “ настрани и погледнете пред очите си.

Използвайки резултатите от изследване, извършено от изданието Propublica, Bright Side изброява нещата, които обществените мрежи знаят за вас.

Ето какво помни Фейсбук:

- Всичко, което „ харесвате “: фотоси, бележки, хора, видеоклипове, мнения. Той проучва всичките ви лайкове и споделяния.

- Всички ваши персонални известия с всеки един различен консуматор.

- Всички ваши изтрити известия, изявления на стената и мнения. Дори да сте ги изтрили от дълго време, те останат в сървърите на Фейсбук.

- Всички статуси, които сте почнали да пишете, само че по този начин и не сте разгласили. Да даже в моментите, когато сте решили, че е по-добре да не публикувате нещо, Фейсбук към този момент го има. 

- Всички фотоси и видеоклипове, които публикувате, и тези, които споделяте. И даже тези, които другите консуматори споделят с вас.

- Кога сте станали другари или сте спрели да сте другари с някого и по кое време сте общували интензивно с тях.

- Всички ваши дейности, лайкове и изявления посредством Instagram или WhatsApp (и двете са благосъстоятелност на Facebook).

- Всички събития, които посещавате, както и местата, градовете и страните, които посещавате.

- Всички устройства, които сте употребявали, с цел да влезете в профила си.

- Всички неща, които сте правили в уебсайтовете, в които сте се записали през Фейсбук. Обикновено това са множеството уеб сайтове, където се изисква регистрация, защото регистрацията посредством имейл лишава повече време.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР