Представете си, че изработвате, да кажем, най-хубавите хавлиени халати, които

...
Представете си, че изработвате, да кажем, най-хубавите хавлиени халати, които
Коментари Харесай

Хейтминутка: Цена?

Представете си, че изработвате, да кажем, най-хубавите хавлиени халати, които човечеството в миналото е виждало. Меки, от луксозен и безценен памук, с смъртоносен дизайн, опаковани съвършено в кутия и с персонално обръщение към Ваше Височество Клиента. Например... откъс от популярен мъдрец, който по този начин ви пасва, че " ах-вате ", тъй като също така получавате и късмет да включите мозъчната си активност. Представете си в този момент, че надписът е изписан ръчно от умел калиграф, а вътре в еко кутията (защото е и такава) намирате и комплимент – да вземем за пример тестер от лимитирана серия душгел Bulgari, който се предлага единствено в 5-звездни хотели. Предстaвете си също, че за да се впечатлите още повече, производителят е наел професионален фотограф, който е работил най-малко седем-осем часа, с цел да направи най-примамливата фотография на продуктите в астмосфера, която нашепва, че в случай че имате единствено едно предсмъртно предпочитание – то би било да имате тъкмо този халат. Представете си още, че с цел да го има всичко това, някой българин, първо, е напуснал сигурната си работа в някоя корпорация или институция. Второ, изградил е културата, с цел да го предложи както би трябвало и трето - заложил е и последния си квадратен сантиметър владеене, с цел да рискува да се изправи против ширпотребата.

А в този момент си представете, че под фейсбук поста му, в който ви демонстрира всичко това, се мъдри коментар на някоя си Мария Иванова Петрова, която възнаграждава всичко това с късото „ цена “.

Аз персонално - не знам как устоят хората, които продават артикули, излезли от душата им, на сходни прояви на студенокръвна нецензурност. Разбира се, това не важи единствено за описаната обстановка, а за всичко, което някой някъде предлага. Забелязвали ли сте ги тези хора?

Никога не бих продала и прокиснал геврек на такива невъзпитани и лимитирани люде, които не си вършат труда да свържат три думи, с цел да попитат учтиво какъв брой коства нещо. Никога не бих желала такива хора да се допират до продукта на труда ми. Бих го приела като леке върху имиджа ми. Никога не съм вярвала, че „ клиентът постоянно има право “ – това е едно от най-тъпите и неправилни вярвания - един откъснат от подтекста откъс, който даже не е бил годен, когато се е появил при започване на ХХ век, и който, за жалост, развърза най-примитивните консуматорски държания на българската клиентела, която допреди две десетилетия се молеше някой да извади бананите от склада.

Накратко към всички „ заети “ да се занимават с детайлности като просветеност и добро образование – виждаме ви и ви презираме от дън душа. Не заслужавате нищо.

А на вас, културните, работливи и мечтаещи хора – огромно отлично и сме признателни, че ви има!
 Още една хейтминутка? Диригентът не подвига палката, с цел да ръкопляскате!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР