Представете си 5-годишно дете, което жадува да се качи на

...
Представете си 5-годишно дете, което жадува да се качи на
Коментари Харесай

Веселина Фелдман, която окрилява децата с конна терапия

Представете си 5-годишно дете, което жадува да се качи на кон, което мечтае да го погали и двамата да препускат на воля. Това е Веселина в своето детство!

Днес тя е психолог, специализиращ терапия с коне. Този тип занятие се ползва в първичен вид още през 60-те години на 20-ти век. А модерната форма на конна терапия навлиза след 1990г.  Днес ви представяме Веселина Фелдман, която е ръководител на съдружие " Конна терапия ", има 2 дъщери и е терапевт без почивен ден, и която най-вече прави децата щастливи. 

Кога реши, че това е твоят път в живота? 

Веселина Фелдман : Конете постоянно са били част от живота ми и от това, което съм аз. Никога не съм имала съмнения или въпроси дали това е „ моето “ и единствено когато съм била надалеч от тях не съм била себе си. Майка ми ми е разказвала, че още преди малко проходила  съм тичала след каруците с коне по улиците, а първите ми осъзнати фантазии, които помня и които почнах да преследвам някъде 5-годишна, бяха свързани с коне.

И оттогава до в този момент историята е толкоз дълга, прочувствена и цветна, в нея има от всичко – благополучие, болежка, страдалчество, ентусиазъм, загуби, победи, само че постоянно с тях и до тях са конете!

А по какъв начин се роди концепцията да работиш с деца с проблеми?

Веселина Фелдман : И аз това се чудя, доста е необичайно! Никога преди този момент не съм си мислила, че ще се занимавам с деца с проблеми, даже не мислех, че професионално ще работя с деца. Първоначално бях тръгнала в напълно друга тенденция. После… не знам какво стана, като в сън ми е. Само знам, че една заран осъмнах с 40-дневното си бебе на ръце и с доста ясната концепция, че е пристигнал момента да си взема кон… 



Разкажи повече за тази терапия – какви деца идват и по какъв начин тъкмо срещата с конете им оказва помощ?

Веселина Фелдман : Терапията е неповторима като успеваемост, а и като прелестно прекарване, което в допълнение ускорява резултата, защото децата идват с огромно предпочитание при нас, потеглят си с усмивка и с неспокойствие чакат идната среща. Това е значимо, тъй като на първо място работим с деца и удоволствието, играта, позитивните страсти, са базата върху която да надграждаме развиването им.

Основният екип на Сдружение " Конна терапия ” се състои от кинезитерапевт, психолог, експерт по детско развиване. Подкрепа оказват също логопед, възпитател, а също и доста доброволци. В центъра „ работят ” и три коня – Зита, Морал и Хипо. 

За кои деца конната терапия е потвърдено ефикасна, вижте на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР