Председателят на временния орган за управление на Белград и заместник-председател

...
Председателят на временния орган за управление на Белград и заместник-председател
Коментари Харесай

Партията на Александър Вучич е за нови избори за местна власт в Белград

Председателят на краткотрайния орган за ръководство на Белград и заместник-председател на ръководещата Сръбска прогресивна партия (СПП) Александър Шапич сподели през днешния ден, че партийното управление е подкрепило провеждането на нови избори за локалната власт на Белград и че акцията ще стартира още в неделя, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Шапич сподели на конференция през днешния ден в сръбската столица след съвещанието на управлението на СПП, че групировката ще взе участие в изборите като част от огромно придвижване.

„ В огромното придвижване ще забележим кои ще бъдат там – всички тези, които считат, че политиката, която водехме през миналия интервал за Белград, беше политика на разцвет и прогрес за града “, сподели Шапич, който беше кмет на сръбската столица.

За на следващия ден е планувано учредителното заседание на Градския съвет на Белград, което беше отлагано към този момент два пъти заради липса на кворум. Срокът за конституиране на градския парламент изтича в неделя.

Коалицията „ Белград не би трябвало да стопира " на СПП, в чиито редици е сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград., и нейният сътрудник Социалистическата партия на Сърбия (СПС) получиха след изборите през декември 54 от 110-те места в градската Скупщина - с две по-малко от нужния им брой за болшинство.

Проевропейската опозиционна коалиция „ Сърбия против насилието “ има 43 места, националистическата опозиционна коалиция НАДА завоюва 7 места, а новосформираната проруска дясна партия " Ние - глас от народа " има 6 места.

„ Сърбия против насилието " провежда всеобщи митинги след локалния и парламентарен избор на 17 декември, като упреква управляващите в операции и изборни нарушавания и упорства изборите да бъдат касирани.

Шапич сподели още, че представителите на обединението " Сърбия не би трябвало да стопира " ще отидат на съвещания със сръбския президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. в понеделник по отношение на образуването на новото държавно управление.

" Ще съобщим, че имаме болшинство за образуване на държавно управление и може да ни връчи мандата ", сподели Шапич.

На парламентарните избори обединението „ Сърбия не би трябвало да стопира “ на СПП получи 46,75 % от гласовете и има болшинство в Народното събрание със 129 депутати от 250. Опозиционната коалиция „ Сърбия против насилието “, която е втората мощ в Народното събрание с 65 места.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР