Председателят на временната комисия за разследване на дейността на Лукойл

...
Председателят на временната комисия за разследване на дейността на Лукойл
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС ще се яви пред комисията за Лукойл заради важен секретен доклад -

Председателят на краткотрайната комисия за следствие на активността на " Лукойл Нефтохим Бургас " Андрей Михайлов (ИТН) предложи на всички членове на  комисията да се срещнат със секретния отчет от Държавната организация " Национална сигурност " по отношение на доставните цени и количества нефт в рафинерията.

" Настоятелно предлагам на всеки член на комисията да отиде в регистратурата на Народното събрание, да се запознае с отчет на ДАНС по тематиката " Лукойл Нефтохим " - цени, количества. Няма да споделям детайлите, само че прочитайки този отчет, въпреки всичко ще се ориентирате какво се случва ", съобщи Михайлов.

По думите на депутата от ГЕРБ Александър Иванов в секретния отчет на ДАНС има забавни данни. Той не пожела да разяснява елементи от документа, единствено означи, че в него се показват " забавни разбори във връзка с осъществената подготвена продукция ". По този мотив краткотрайната комисия реши да изслуша ръководителя на ДАНС на закрито съвещание.



Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с доставката на недопечен нефт до производителя на горива " Лукойл Нефтохим Бургас ", изпрати въпроси към институциите по отношение на работата на рафинерията.

Към Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са изпратени въпроси, свързани с производствата, които е образувала във връзка със злоупотреби в бранша, както и за злоупотреби с господстващо състояние на " Лукойл Нефтохим Бургас ", разгласи Андрей Михалов. Поискано е в цялост определение на Комисия за защита на конкуренцията, както и отчетите от производствата на Комисия за защита на конкуренцията. Михайлов уточни, че изисква повече информация от тази, която сега е налична. Комисия за защита на конкуренцията има данни за доставните цени в " Лукойл Нефтохим Бургас " и количествата недопечен нефт, които рафинерията получава, добави той.

Изпратени са въпроси и до организация " Митници ". Наред с нормалните и налични материали, са поискани и отчетите от осъществените инспекции на " Лукойл Нефтохим Бургас ". Поискана е и информация за осъществените проверки. Изискана е информация във връзка с материалните отчетности на рафинерията - данни за свободното послание на първични материали и материали, информация за осъществените износи, информация за бракуваните артикули, както и за броя на танкерите и размерите на недопечен нефт, който се преработва в рафинерията в Бургас.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР