Председателят на ВКС Лозан Панов Лозан Панов е роден на

...
Председателят на ВКС Лозан Панов Лозан Панов е роден на
Коментари Харесай

Лозан Панов предложи мярка срещу провалянето на заседания на ВСС

Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 година в София. Завършва висшето си... към профила предложи членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС), чието неявяване провали или докара до прибързано спиране на четири следващи съвещания на Пленума, да получат по половин заплата. Това предложение Панов направи при започване на съвещанието на Висш съдебен съвет през днешния ден.

Повод да каже това станаха близо 50-те изключителни точки в дневния ред на съвещанието, които бяха останали от провалените съвещания, едно от които свикано изключително от правосъдния министър.

"Можете да си визиите какво ще се случи и какво ще предприемем ние, в случай че магистрат не се яви на работа или въпреки да е в зала, да я напусне. Ние би трябвало да бъдем най-отговорните ", продължи Лозан Панов.

Никой от членовете на съвета, които бяха в залата, не разяснява предлагането му, не се стигна и до гласуването му.

За разлика от тези четири съвещания, на които Висш съдебен съвет по този начин и не съумя да се произнесе по всички точки от дневния си ред, през днешния ден той гласоподава 134 решения за по-малко от два часа. Първоначално в дневния ред за съвещанието бяха планувани 80 точки, само че през днешния ден се оказа, че са импортирани още 54 спомагателни.

"Тази заран дневният ред е бухнал от 80 до 134 точки. Да преценим рационално ли е да бъдат прегледани през днешния ден. Не виждам спънка през идващите дни министърът на правораздаването да свика съвещание ", сподели Соня Найденова при започване на съвещанието. И уточни, че няма физическо време да бъдат прегледани толкоз доста въпроси в един ден.

Светла Петкова обаче съобщи, че има оферти на комисиите по бюджет и финанси и ръководство на собствеността, които не търпят отсрочване, само че пък имало точки, свързани с планове, които можело да се прегледат на последващо съвещание на пленума. "Противопоставям се на настояването на госпожа Петкова, не мога да схвана отношението към дейностите по плановете на Висш съдебен съвет ", съобщи обаче Милка Итова и уточни, че съветът има ангажимент да регистрира свършеното по планове на всеки три месеца.

Тогава думата взе Лозан Панов, който съобщи, че не прави предложение за точка в дневния ред, а единствено слага въпрос за размисъл. Вече четири съвещания или не се организират, или въпреки да са почнали, не стигат до край, тъй като кворумът лека бавно пада, съобщи Панов.

След изявлението му съветът реши, че въпреки всичко ще прегледа всичките 134 точки от дневния си ред и съумя да го направи за по-малко от два часа. Това стана, като се одобряваха по 10-20 оферти на куп. Така беше признато и заключението от одита, който Висш съдебен съвет разпореди да бъде изработен на Върховния касационен съд, което беше импортирано като 121 спомагателна точка от дневния ред. Това стана с 14 гласа "за " и един "против " на самия Панов, написа Българска телеграфна агенция.

Така, когато Лозан Панов, който председателстваше съвещанието, заради отсъствието на правосъдния министър Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила и на представляващия Димитър Узунов, Галя Георгиева взе думата и съобщи, че при гласуването накуп е минал и одитът във Върховен касационен съд. "Там има толкоз доста пропуски и рекомендации. Може ли по този начин да наподобяват констатациите в одитния отчет за Върховен касационен съд и ние да мълчим? Ще внеса на идващия отново точката за разискване ", съобщи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР