Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изрази притеснение

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изрази притеснение
Коментари Харесай

Лозан Панов критикува законотворчеството, ДПС го атакува, че се политизирал

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изрази терзание за качеството на законотворчеството на Народното събрание и за нарушение на обикновени правила при практикуване на това право. От Движение за права и свободи пък го нападнаха за " дейното му политизиране през последните години ". Това стана при разискването на отчетите за активността на съдилищата през 2016 година и през 2017 година, импортирани от Висш съдебен съвет, признати през днешния ден от Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица разглеждането на документите беше отсрочено поради отсъствието от пленарната зала на ръководителя на Върховен касационен съд.

Днес Лозан Панов изясни отхвърли си да пристигна в Народно събрание с поканата по телефона , а не в писмен тип, което не било подобаващата форма. Това се повторило и в този момент.

" Институциите би трябвало да се почитат ", акцентира висшият магистрат.

Председателстващият съвещанието Емил Христов отговори, че управлението на Народното събрание почита институциите, съблюдава своя устав, само че изразеното от трибуната отношение - в т.ч и към качеството на одобряваните закони - не е методът да се разяснява законодателната активност на депутатите.

" Да се дебатира по проблемите на правосъдната система, когато се гледат отчетите за активността на съдилищата, а не върху това дали сте извикан по телефона ", включи се и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той означи, че всички са канени в пленарната зала по телефона, в това число и той самият като вътрешен министър . Цветанов обърна внимание, че във всяка една от комисиите работят експерти в съответните области.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР