Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати писма

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати писма
Коментари Харесай

Лозан Панов се чуди защо ще уволняват Миталов

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати писма до основния прокурор и до Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) с увещание, че чака информация от тях във връзка на изказването на държавния секретар на Съединени американски щати. Имената на арбитър Андон Миталов, брачната половинка му и щерка му бяха посочени от Съединени американски щати като първите българи с оповестена наложена възбрана да влизат в страната.

„ Напомням Ви, че с писмо с изх. № И-169/06.02.2020 година (Ваш вх. № Централно управление 01-2225/06.02.2020 г.) Ви помолих да ме уведомите дали са постъпвали сигнали и/или тъжби против арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд с данни за противоправна активност и осъществявани ли са инспекции против него по посочения мотив. “, се споделя в писмото.

"Предложението на правосъдния министър Данаил Кирилов за уволняване на арбитър Андон Миталов съдържа непълноти и неясноти. От настояването не излиза наяве кои са дейностите на съдията, с които е оскърбен престижът и са нарушени неговите служебните отговорности ", разяснява Лозан Панов.

Във Върховен касационен съд е постъпило и писмо от Инспектората на Висш съдебен съвет. В него се удостоверява оповестената преди няколко дни информация, че няма мотив да бъде формирана инспекция против съдията. Не са открити и нарушавания за метода, по който е водено производството, в рамките което на Николай Малинов беше позволено да пътува до Русия.

"Много постоянно се задава въпросът за какво в България няма присъди за корупция. За да има такива, би трябвало да има дело, обвинителен акт, досъдебно произвеждане. Когато се употребява думата корупция, значи, че някой би трябвало да е получил полза, това допуска углавен проблем, а подобен никой не е декларирал, че има ", уточни Панов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР