Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура“ инж. Апостол Минчев извършва

...
Председателят на Управителния съвет на
Агенция Пътна инфраструктура“ инж.
Апостол Минчев извършва
Коментари Харесай

Председателят на УС на АПИ инж. Минчев извършва инспекция на пътни обекти

Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Апостол Минчев прави ревизия на строително-монтажните работи на стратегически пътни обекти.

На 3 юни при инспекция на ремонтните дейности в сектора от Автомагистрала „ Тракия “ между Чирпан и Стара Загора е констатирано: вложение на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали; неизпълнение на техническите указания от страна на строителя; липса на компетентен механически началник по асфалтополагане; липса на компетентен технически надзор; липса на удачен проектантски и авторски надзор. Отговорни за това са компанията строител, строителният контрол и проектантът.

При ревизия на ремонтните действия на участъка от Автомагистрала „ Марица “, в региона на Свиленград, е открито неопределено, некачествено и механически неудачно проектантско решение на преходите насип - мост, повреди по градивни елементи и откосите на мост, на който се извършват строителни работи. Проектантът на обекта се е държал неуважително. АПИ като възложител на строително-монтажните работи ще изиска осъществяването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова и прекъсване на авторските права.

Инспекциите на стратегически пътни обекти на ръководителя на УС на АПИ инж. Апостол Минчев не престават.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР