Председателят на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Българската

...
Председателят на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Българската
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев се срещна с новия президент на Черноморската банка за търговия и развитие Дмитрий Панкин

Председателят на Управителния съвет и Главен изпълнителен шеф на Българската банка за развиване Стоян Мавродиев се срещна с новия президент на Черноморската банка за търговия и развиване (ЧБТР) Дмитрий Панкин. Двамата разискаха въпроси, свързани със взаимната поддръжка на стратегии за експортно и предекспортно финансиране на дребните и междинните предприятия, както и взаимни интервенции на обичайните за банките парични пазари. От Черноморската банка за търговия и развиване беше деклариран интерес и за поддръжка на общински планове.

България е страна-учредителка на ЧБТР от 1994 година и деен акционер с 13.5% или 270 000 акции. По време на първия интернационален стопански конгрес на Българската банка за развиване през тази година двете банки подписаха Меморандум за съдействие дружно с още четири финансови институции от района. Основната цел на документа е активизиране на външно финансиране, продан и разпространение на най-хубавите практики за финансиране на инфраструктурата и възстановяване на търговията.

По време на срещата с Дмитрий Панкин в София беше продължена и главната тематика на икономическия конгрес на ББР – съдействие за активизиране на запаси и финансиране на трансгранична районна инфраструктура, както и стратегическите цели на ЧБТР за увеличение на финансирането за капиталови планове в инфраструктурата. Важен акцент в диалога бе капиталовата политика на ЧБТР и опциите за съ-финансиране, изключително на обществената инфраструктура в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР