Председателят на Тръст "Синя България" Николай Истатков коментира горещите теми

...
Председателят на Тръст "Синя България" Николай Истатков коментира горещите теми
Коментари Харесай

Синя България иска отговори от Спас Русев

Председателят на Тръст "Синя България " Николай Истатков разяснява горещите тематики към Левски. Той показа, че в понеделник тръстът ще има среща с клубния необут Спас Русев, на която ще му зададе редица значими въпроси.

"Раздялата с Делио Роси беше предизвестена най-много от резултатите с Вадуц. Това беше една от дилемите пред него - почтено показване в Европа. Ръководството вярно не се раздели с него след изгубения край със Славия. Вече неуспехът с Вадуц беше последната капка и нямаше друго решение. Италианският експерт не успяваше да стимулира играчите. Много хора не подкрепяха италианеца през цялото време. Логична разлъка, откакто не бе изпълнена главната цел Европа ", стартира Истатков.

"Това, че не подаде оставка, го приписвам на упорството на напредналата му възраст, може би старешки дебелоглав. Би било редно да подава оставка, само че не бих го съдил за това. Написахме отворено писмо с молба за условие на една среща с господин Русев. На предходната среща тръстът му оказа заем на доверие. Тогава той съобщи воля за промяна на клуба, да се избяга от модела "бащица ". Идеята беше по този начин да реформира клуба, че да се самоиздържа. Изчакахме да се видят резултатите. Но те бяха отрицателни, тъй че ще търсим отново сходен отговор. Образува се вакуум без състезателен шеф. Не сме доживели до модела в Англия, където мениджърът прави всичко. Ще приказваме за скаутското звено. Излиза, че самият Русев прави селекцията. Всяко нещо в клуба би трябвало да се прави от експерти. Не го подценяваме, само че той не е професионален скаут ", сподели още ръководителят на "Синя България " пред Диема Спорт.

"Присъствах на срещата във Вадуц. Там беше и скаутът Кирил Вангелов. Можеше да не скаутва нашия тим, а да гледа други тимове. Букарев има място в спортно-техническия щаб, може би не тъкмо като състезателен шеф. Трябва да се сложат ясни критерии, не трябва да се робува на българин и чужденец. Австриецът Рутенщайнер беше малко висока топка за Левски. "

"Роси изглеждаше леко афектиран, че на него му се заплаща да е треньор, а в случай че е състезателен шеф, да си каже мнението за прехвърлянията. Треньорът би трябвало да взе участие и да е осведомен. Със запазването на Роси за съвсем година малко се възвърна доверието в треньорската специалност. Беше направена една или две крачки в тази посока. "

"Със сигурност раздялата с Прохазка бе значима, той е чужденец, научил български, притежаваше позитивни човешки и спортно-технически качества. Ние като акционер се опитваме да се разграничим от фенските страсти и да бъдем оптимално справедливи. Същото и с Васил Панайотов - имаме прочувствената връзка. Като на техните места няма по-добри заместници, значи е по-скоро пропуск. Но кой взима решенията, изключително при травмите на някои играчи, липсва и дълбочина в състава. "

"Божидар Митрев за мен е добър вратар, който сподели съмнения предишния сезон. Идеята беше да се откри негов заместител. Новопривлеченият вратар остана негова запаса. Във Вадуц му вкараха един гол, само че там извади рисково състояние. Но в София няма по какъв начин на почивката капитанът да изиска промяна. Смятам, че Митрев е изиграл последния си мач в Левски, само че нека му дадат време да преодолее тези проблеми ".

"Вярваме в нашия тим, макар следващия неуспех. Отборът има капацитет, изключително като се завърнат контузените. Явно при Роси нещо не е било наред в съблекалнята. Нужни са вярна, далновидна работа, самообладание и религия ", съобщи Николай Истатков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР