Председателят на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри настоява медицинските

...
Председателят на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри настоява медицинските
Коментари Харесай

Какъв е проблемът с ваксината на AstraZeneca?

Председателят на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри упорства медицинските служащи, санитарите и болногледачите да не се имунизират с препарата на AstraZeneca. Ваксината не е по-малко сигурна от останалите, само че успеваемостта ѝ е лимитирана, съобщи той в изявление за " Райнише пост ". " Затова считам, че хората, при които има висок риск от болест, а измежду тях попадат медицинският личен състав, санитарите и болногледачите, е по-добре да се ваксинират с по-ефективни ваксини ", показва Монтгомъри. В тази връзка той споделя още, че изцяло схваща медицинските служащи, които отхвърлят да се имунизират с препарата на AstraZeneca.
Това може да е от изгода за по-младите хора с по-малко контакти и по-нисък риск от тежко протичане на заболяването, твърди още Монтгомъри. Като цяло той счита, че в случай че хората имат опция за избор на ваксина, това може да усили тяхната подготвеност за ваксиниране. За страдание имунизацията на AstraZeneca се снабди с неприятен имидж и се стигна до онази " неустановеност, която всички искахме да избегнем ", споделя още той.
Ваксинирани се почувствали недобре и били краткотрайно нетрудоспособни
На две места в немската провинция Долна Саксония във вторник поставането на имунизацията на AstraZeneca краткотрайно беше спряно - точно заради постъпили недоволства от нежелани резултати. От болничното заведение " Хецогиня Елизабет " в Брауншвайг оповестиха, че отсрочват плануваните имунизации с тази ваксина. Там от общо 88 души от личния състав, имунизирани с препарата на британско-шведската компания, при 37 са зародили странични реакции. За малко са били спрени имунизациите със същия препарат и в една клиника в град Емден, само че в това време са били възобновени. И в този град са открити случаи на имунизирани с препарата на AstraZeneca, които са се почувствали недобре и краткотрайно са били нетрудоспособни.
И в полицейския профсъюз GdP не са уверени в успеваемостта на препарата и упорстват още при регистрацията за имунизиране да бъде оповестявано коя ваксина ще бъде поставяна. " Оперативната подготвеност на полицията не би трябвало да бъде застрашавана от една немного надеждна ваксина ", е представен да споделя ръководителят на браншовия полицейски профсъюз в Мюнхен Петер Питлик.
Временно беше прекратено слагането на имунизацията на AstraZeneca и в шведската провинция Сьормланд южно от Стокхолм - поради доста недоволства за висока температура след имунизацията. След извършени диалози с Националната организация по медикаментите и с производителя на имунизацията обаче опасенията, че с нея може да има нещо неправилно, не са се удостоверили. Пред организация ДПА представител на локалните управляващи в Сьормланд е декларирал, че се чака до края на тази седмица имунизирането да бъде възобновено.
Помага ли против разновидностите на вируса?
Една от главните аргументи за изпитваните по отношение на препарата на AstraZeneca подозрения са появилите се известия за незадоволителна успеваемост на имунизацията против новите мутирали разновидности на ковид. Световната здравна организация (СЗО) обаче упорства потреблението на имунизацията да продължи. В Германия Постоянната комисия по имунизациите предложи тя да бъде поставяна единствено на хората под 65 години. Докато другите две утвърдени ваксини - тези на Moderna и на BioNTech - демонстрират успеваемост от порядъка на 94-95 %, съгласно едно ново проучване действието на британско-шведската ваксина е 76 % след първата доза и 82 % след слагането на втората.
По тематиката се произнесе и Кристиан Дростен - един от водещите немски вирусолози. Той счита, че подозренията по отношение на успеваемостта на имунизацията на AstraZeneca са голословни и не вижда причина тя да не бъде употребена всеобщо. " Това не е ваксина второ качество ", акцентира Дростен.
Междувременно и в Германия английската разновидност на ковид се популяризира от ден на ден, заяви здравният министър Йенс Шпан. На базата на данните от института " Роберт Кох " той разгласи, че този доста по-опасен вид на болестта към този момент се среща при 20-22 % от новозаразените, до момента в който преди две седмици процентите бяха единствено шест.
 
Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР