Председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов коментира

...
Председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов коментира
Коментари Харесай

Експерт: Не трябва да се подценява нито първият, нито вторият мандат за кабинет

Председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов разяснява пред вътрешнополитическата конюнктура у нас.

„ Президентът Радев, доколкото го познавам, се придържа строго към своите конституционни пълномощия. Т ой ще улесни индиректно – като даде време, като организира диалози с партиите, само че по този начин да ги събере и да си играе на някакво политическо Lego – нямам доверие да го направи ”, акцентира професорът.

По думите му нито първият, нито вторият мандат за сформиране на постоянен кабинет не трябва да се подценява.

„ Този път, тези дейности, които ще бъдат осъществени по време на първия и втория мандат, няма по какъв начин да не се отразят върху това по какъв начин вероятно би бил осъществен третият мандат ”, сподели ръководителят на Стратегическия съвет при президента.

„ Това е групировка, която не слага никакви червени линии ” - по този начин проф. Маринов разяснява партията на някогашния длъжностен министър-председател Стефан Янев. Той добави, че „ Български напредък ” е един от вероятните разновидности за партия , на която да бъде връчен трети изследователски мандат.

Проф. Маринов разяснява и отчета на Кремъл, в който България беше посочена като страна, през която е минал камионът , взривил Кримския мост. Впоследствие службите ни за сигурност отхвърлиха сходна версия. „ Изясни се това, което е значимо за нас, другите могат да приказват каквото си желаят ”, съобщи той.

По думите на професора не е нужно президентът Румен Радев да изрази формалната си позиция по случая , тъй като всичко належащо е било подхванато от служебното държавно управление.

На въпрос има ли опити от страна на Русия страната ни да бъде въвлечена в спора й с Украйна, проф. Маринов отговори „ Има, несъмнено. Има разнообразни опити - от вътрешни фактори, от външни фактори, преследват се разнообразни ползи. Това е напълно обикновено ”. Според него е извънредно значимо п равителството да е доста деликатно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР