Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров не можа

...
Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров не можа
Коментари Харесай

Председателят на СОС не успя да обясни как общината ще реши въпроса със спрените лифтове до Витоша

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров не можа да изясни какви дейности ще предприеме общината във връзка с затворените лифтове до Витоша.

На настойчивште въпроси на водещите в БТВ той даваше един -единствен отговор " търсим многопластиви решение ", без да успее да изясни какви са тези решения.
„ Симеоновският въжен превоз не работи от декември месец, а не от през вчерашния ден. Знаехме, че има проблем с мотора. Търсим разновидности и многопластови решения, които да вземат решение голям брой проблеми. Проблемът е насъбран от 17 години. Ако лифтът беше общински, нямаше никакъв вид да се стигне до тук “, сподели още той.

Петров изясни, че общината води съществени диалози със притежателя на лифта, с цел да се реши казусът.  Но не влезе в детайлности, тъй като се видя, че в екипа на кмета Терзиев нямат концепция за решаването на казуса.


Във връзка с реорганизацията по столичните булеварди „ Витоша ” и „ Патриарх Евтимий ”, която предивика митинги на софиянци,  председателят на СОС изясни, че планът съществува от доста години и е влезнал в доста стратегически документи за развиването на София
„ Отчитам като уязвимост неналичието на навременна връзка с жителите за реорганизирането на придвижването по бул. „ Патриарх Евтимий “ и бул. „ Витоша “. Паркоместата може би са най-големия проблем на реорганизацията. Търсим решения, с които да дадем опция на хората да паркират “, увери Цветомир Петров.

 

И още веднъж на уточняващ въпрос какви са тези решения Петров отново отговори: многопластови решения.

 

Отчитам като уязвимост неналичието на навременна връзка с жителите по какъв начин ще реорганизираме придвижването по бул. " Патриарх Евтимий " и бул. " Витоша ", сподели още ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров пред bTV.

 

Според него е рано да се приказва за това дали решението е било вярно, или не, преди по проблема да се произнесе Върховният административен съд (ВАС).

 

Припомняме ви, че в петък кметът на София Васил Терзиев сподели, че Общината ще апелира решението на Административния съд София-град, с което дейностите по въвеждането на новата организация на придвижването към Националния замък на културата (НДК) би трябвало да бъдат прекъснати неотложно.

 

На въпрос за какво решението не е в съгласие със Столична дирекция на вътрешните работи Петров изясни, че, в случай че това е по този начин, хората, които не са го съгласували, би трябвало да поемат своята отговорност, само че не конкретизира какви биха били вероятните санкции и за кого.

 

Той добави, че Центърът за градска подвижност прави разбори, с цел да се види какви са резултатите от реорганизацията.

Председателят на СОС съобщи, че се прави всичко допустимо, с цел да намерят нови паркоместа в центъра на София.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР