Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев ще предложи глобята

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев ще предложи глобята
Коментари Харесай

Жълт картон за ЦГМ. Глобата за валидация може да отпадне

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев ще предложи глобята за неизвършена валидация в градския превоз в София да отпадне.

„ Лично аз съм сложил задача на управлението на ЦГМ задоволително рано да стартира осведомителна акция. Така софиянци да знаят какво ще се промени, по какъв начин да се употребяват билетите, с цел да се направи сметката за бюджета. Това не се случи, тъй че аз съм вдигнал жълт картон на ЦГМ ”, съобщи Георгиев.

Той чака от Центъра за градска подвижност да отстраняват навреме сигналите, които заливат общината. Георгиев ще предложи на СОС да отпадне
санкцията при липса на валидация
и чака в края на февруари то да бъде признато. И напомни, че построената системата – с камерите за наблюдаване, с опциите за надзор на трафика, дават задоволително други данни.

„ Накратко, не желая да предизвиквам стеснение на столичаните, с цел да спомагам ЦГМ “, добави Георгиев.

По отношение на отпадане на картата за една линия Георгиев изясни, че в СОС има 61 души, с комитети и комисии, които работят по избран въпрос.

„ В ръцете си държа подписите на експерти-съветници по транспортните тематики от
всички политически групи в СОС,
в това число подписа на сътрудника Бонев, който е не запомнил като че ли, че е подкрепил да отпаднат картите за една линия. Аз доста почитам мнението на специалистите, по тази причина в един групов орган е доста значимо да търсим разговор и да се вслушваме в по-подготвените от нас. Виждаме обаче, че сега
има неодобрение на жителите
и вместо да бъдат улеснени, те срещат компликация в това да закупят или да бъдат подтиквани, посредством неналичието на избор, да купят годишна карта ”, сподели Георгиев.

Той посочи, че следва да бъде разисквано дали ще има смяна в признатите новости в билетната система и да решат ще има ли промени.

Георгиев изясни, че се води гневна борба с представители на Политическа партия да не се подвигат цените на билетите като напомни писмо от Финансовото министерство.

„ Аз ще си поговоря деликатно с всички сътрудници, имаме вносители от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ Патриоти за София ” и сътрудника Бонев, с цел да чуем и да забележим дали в действителност това в този момент е най-хубавото решение. Според мен не би трябвало да се пипат цените на документите за пътешестване “, изясни още той. Георгиев сподели, че би предложил трупането на точки при всяка валидация, което да докара до отстъпки при цените на пътешестване.

Системата за таксуване работи сполучливо, 6 млн. пътувания са платени с цифрови билети през миналата 1 година, сподели Георгиев. И добави, че валидацията е значима, тъй като може да се употребява и като застраховка за пътешестване.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР