Председателят на столичния общински съвет Георги Георгиев и директорът по

...
Председателят на столичния общински съвет Георги Георгиев и директорът по
Коментари Харесай

Георги Георгиев стартира с Американския еврейски комитет образователен проект срещу нетолерантността и антисемитизма

Председателят на столичния общински съвет Георги Георгиев и шефът по интернационалната активност на Американския еврейски комитет (American Jewish Committee) Андрю Бейкър сложиха във Вашингтон началото на взаимен интернационален учебен план против всевъзможни прояви на назадничавост и антисемитизъм.

За това заяви самият Георгиев, който е в Съединени американски щати по покана на Държавния департамент за присъединяване в стратегия за млади водачи в разнообразни браншове на публичната активност от целия свят.

„ Изключително значимо е да сътворяваме и поддръжаме с непрестанни старания имунната система на обществото ни за непоносимост на всевъзможни прояви на назадничавост и антисемитизъм “, написа във Фейсбук шефът на СОС.

И дава обещание в най-скоро време детайлности по плана, в който ще бъдат включени учители от разнообразни учебни заведения в София.

Георгиев напомня, че Американският еврейски комитет е най-голямата организация за отбрана на правата на еврейската общественост, като има представителства в целия свят, а главната му задача е да се бори с антисемитизма и езика на омразата и да обезпечава съблюдаване на човешките права.

„ С господин Бейкър говорихме за постигнатото през последните години от ръководството на ГЕРБ за недопускане на антисемитски прояви и нулева приемливост към речта на омразата. Обсъдихме претекстовете ни за безапелационната поддръжка в тази връзка на разнообразни начинания и акции и уговорките ни за съдействие и в бъдеще “, споделя още той.

Георгиев разказал на Андрю Бейкър за обновената емблематична градинка пред хотел " Рила " в българската столица, която към този момент носи името на Равин Габриел Алмоснино.
 Обновената градинка пред хотел " Рила ".

„ Той е бил равин на София през 1877 година и дружно с дипломатите на Франция и Италия - Леандър Леге и Вито Позитано, съумяват да спасят града ни от плануваното опожаряване и кръвопролитие от турците, командвани от Сюлейман паша, палачът на Стара Загора. Равинът провел еврейски юношески отряди за потушаване на провокираните в някои елементи на града пожари. На 8 октомври 1879 година Габриел Алмоснино е назначен за първия основен равин на Княжество България. След Освобождението той е бил народен представител в Учредителното заседание и е взел участие в изработването и приемането на Търновската конституция ", напомня още шефът на Столичния общински съвет.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР