Председателят на сръбската опозиционна Народна партия Вук Йеремич заяви днес,

...
Председателят на сръбската опозиционна Народна партия Вук Йеремич заяви днес,
Коментари Харесай

Сръбската опозиция: Западните Балкани стоят на пътя на ЕС като автобус без колела

Председателят на сръбската опозиционна Народна партия Вук Йеремич съобщи през днешния ден, че Западните Балкани стоят на пътя на Европейски Съюз " като рейс без колела " и това няма да се промени, до момента в който не се трансформират политическите условия в самия Европейски Съюз, геополитическите условия и вътрешната обстановка в страните от района, написа вестник " Данас ".

" В този рейс има пет-шест пасажери, които понякога сменят местата си и сядат по-напред или по-назад, само че рейсът стои, тъй като няма колела. Дали са създали безусловно всичко, което се желае от тях, като Република Северна Македония, или не са създали нищо като Сърбия - няма основна разлика в отношението на Европа към страните от Западните Балкани. Дали ще въведем или не наказания против Русия, няма да има ускорение на европейския път за Сърбия, ще останем в този рейс без колела ", сподели Йеремич за телевизия Нова С.



Йеремич сподели, че Сърбия няма да направи и стъпка към Европа, до момента в който не се освободи от " криминализираната тирания на президента Александър Вучич, тъй като такива не ги пускат в Европейски Съюз ".

Председателят на Народната партия, който е и някогашен външен министър на Сърбия и ръководител на Общото заседание на Организация на обединените нации, сподели, че не е чул задоволително мощен мотив в интерес на това да бъдат въведени наказания против Русия и че са известни отрицателните последствия от такова решение, само че не е ясно какво неприятно би станало, в случай че Сърбия не ги вкара.

По думите му войната в Украйна " не е нито последната, нито най-голямата, на която ще бъдем очевидци в идния интервал ".

Той назова умно решението на Сърбия да резервира боен неутралитет и уточни, че защото не е известно дали и по кое време ще пламне международна война, би трябвало да се направи всичко една страна да може сама да се устоя - и във връзка с сигурността, и стопански, и на първо място за производството на храни.

Йеремич съобщи, че Народната партия няма да отиде на консултациите при президента Вучич за образуване на новото държавно управление. Според него това не е в полза на обществото, тъй като подкрепя основаването на симулативност, че има народна власт и всичко е обикновено, а " нищо не е обикновено ".

" Няма безусловно нищо, за което Народната партия да може да беседва с Вучич. Не считаме да влизаме в неговото държавно управление, нито да сътрудничим с режима. Няма значение и кой ще бъде министър председател, тъй като е ясно кого питат за всичко и кой покрива всички тематики. Решения за всичко взима един човек, останалите са кукли. Ние няма да бъдем една от тези кукли ", съобщи Йеремич.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР