Председателят на сдружение Браво, Пловдив организира работна среща, на която

...
Председателят на сдружение Браво, Пловдив организира работна среща, на която
Коментари Харесай

“Браво Пловдив“ с покана към съветниците на Пловдив: Да продължим битката за Панагюрското съкровище

Председателят на съдружие " Браво, Пловдив " провежда работна среща, на която да бъдат разисквани дейностите по процедурата по връщането на Панагюрското златно богатство. На сесията, извършена на 20 юни 2024 година, 48 съветници от всички групи поддържаха декларацията на „ Браво Пловдив “, с която се настояваше съкровището да бъде върнато на Археологическия музей в града. Аргументите на вносителите бяха признати напълно и адмирирани от представителите на всички политически обединения. Допълнителни уточнения във връзка с статута на движимата културна полезност и равнищата на сигурност на музея бяха дадени персонално от шефа на музея господин Костадин Кисьов.
Прочетете още
Очаквано, макар правната ѝ аргументация, декларацията, гласувана от Общински съвет -Пловдив, не бе посрещната задушевно от представителите на Министерството на културата и от самия длъжностен министър Найден Тодоров, който в разнообразни обществени изяви твърди, че мястото на Панагюрското богатство е в Националния исторически музей в София, защото той може да го презентира най- добре.

" С гласуваната декларацията спечелихме борбата, само че не и войната. Бихме желали да продължим дейните дейности по процедурата по връщането, защото договорът за наем, подписан сред НИМ и Пловдивския археологически музей, от дълго време е изминал. Но напъните ни ще се увенчаят с триумф, единствено в случай че сме единни!

Затова отправихме покана към всички политически групи, показани в Общински съвет – Пловдив, за работна среща, на която да обсъдим идващите стъпки за връщане на съкровището.  Надяваме се всяка от групите да изпрати собствен представител, който да се включи в полемиката с оферти и рекомендации.  Желанието ни е всички ЗАЕДНО да защитим ползите на Пловдив! ", разяснява Веселин Костов за TrafficNews. 

Покани за присъединяване са изпратени на кмета Костадин Димитров, зам. кмета по просвета Пламен Панов и шефа на Археологическия музей Костадин Кисьов. 

Срещата ще се организира в конферентната зала на Дома на културата, началото е 10 часа. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР