Председателят на ПГ на Продължаваме Промяната Андрей Гюров коментира актуалната

...
Председателят на ПГ на Продължаваме Промяната Андрей Гюров коментира актуалната
Коментари Харесай

Гюров: Още след изборите ние казахме, че трябва да има лидерска среща на политическите партии

Председателят на ПГ на " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров разяснява настоящата политическа обстановка в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Още след изборите ние казахме, че би трябвало да има лидерска среща на политическите партии, на всички, които взимат решения и тя би трябвало да се състои в Народно събрание пред очите на българските жители. За страдание по време на първия и втория мандат такава среща не се случи и видяхме, че резултатите не бяха позитивни ", сподели той.

" Ще изчакаме и ще забележим каква покана ще бъде отправена към ПГ на Политическа партия. Имаме съвещание на груповите органи в сряда и тогава ще решим по какъв начин ще действаме нататък. Ние сме подготвени да приказваме по цели като забележим съответната покана и концепцията на сътрудниците от Българска социалистическа партия и тогава нашите групови органи ще дадат мандат на управлението да организира съответните договаряния ", акцентира Андрей Гюров.

По думите му, в този момент Българска социалистическа партия би трябвало да каже дали е трансформирала отношението си по някои от нашите цели в декларацията, която бяхме подготвили за третия мандат. Най-важните тематики са правосъдната промяна и Изборният кодекс.

" Завоят на Българска социалистическа партия е доста явен - от коалиция с Демократична България и Политическа партия и едно спешно ръководство до гласуването на ръководител на Народно събрание и обединението за гласуването на Изборния кодекс - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Завоят и смяната от позицията от партия на смяната в партия на статуквото беше приключен в 48-ото Народно събрание ", добави Гюров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР