Златната топка на Диего Марадона, връчена му за най-добър футболист

...
Златната топка на Диего Марадона, връчена му за най-добър футболист
Коментари Харесай

Златната топка на Диего Марадона от Мондиал 1986 година ще бъде продадена на търг във Франция

Златната топка на Диего Марадона, връчена му за най-хубав футболист на Световното състезание през 1986 година, ще бъде продадена на търг във Франция през юни, оповестиха от аукционна къща Aguttes.

Това е първата Златна топка, която ще бъде продадена на търг, а цената й към момента не е избрана. От аукционната къща чакат да донесе милиони на 6 юни.

Марадона, който умря през 2020 година, завоюва премията откакто изведе Аржентина до успех на Световния шампионат в Мексико, отбелязвайки пет гола на шампионата, на което играе във всички срещи без промяна. Турнирът евентуално се помни най-вече и с двата гола на Марадона против Англия на четвъртфиналите. Първото попадение по-късно стана известно и като вкарано с Божията ръка, а второто бе определено за Гол на века.

Фланелката, която Диего Марадона носи в този ден, както и топката от мача, към този момент бяха продадени на търг.

След представянето си против Англия, именитият аржентинец означи два гола в срещата с Белгия на полуфиналите, а във финала Аржентина печели с 3:2 против Западна Германия, напомня Българска телеграфна агенция. 

Наградата на Марадона от Мондиал 1986 бе изчезнала, преди да се появи измежду няколко титли в аукционна къща. Наскоро тя бе поверена на Aguttes, която организира разследвана за произхода на оценката и съумя да удостовери, че това е тъкмо наградата, връчен на починалия аржентински футболист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР