Председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов откри регионалната академия на

...
Председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов откри регионалната академия на
Коментари Харесай

Борисов в Плевен: Правителството Петков не посмяха да направят нищо за Украйна, нещо повече - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна

Председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов откри районната академия на МГЕРБ в Плевен. " Правителството на Кирил Петков не посмя да направи нищо за Украйна, освен това - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна. Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е дал отговор, а сутринта ми е написал SMS. Аз регистрирам това като бързане преди визитата на Денков в Украйна, с цел да могат да се похвалят с нещо свършено ", отсече Борисов.
 
Преди това водачът на ГЕРБ разяснява Украйна, Навални и Путин. " Две години кръвопролития, ужасна война покрай нашата граница, две години стопански срив и смут в Европа, криза, нищо положително за нашия континент. Правителството Петков не посмяха да създадат нищо за Украйна, освен това - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна ", сподели Борисов и проучва тематиката за помощта за Украйна, която българското държавно управление е направило за последните две години. До понеделник-вторник чакам Денков и Габриел да създадат обзор на министрите и да дават на партиите доклада за свършената работа. Абстрахираме се кой от коя партия е, тъй като ние имаме единствено едно министерство ", акцентира водачът на ГЕРБ.
 
Две години кръвопролития, две години ужасна война до нашата граница, две години ужаси в Европа, стопански срив, криза, нищо положително за нашия континент. В този ред на мисли, за мен е значимо нашите младежи да знаят какво се прави в Народното събрание, какво се прави в страната, с цел да могат да си изясняват и процесите, които се развиват в страната. Но тъй като през днешния ден тематиката е Украйна, тематиката е гибелта породена съзнателно от режима на Путин, като гледате фрагментите от този " мразовит " затвор, естествен човек надали устоя там. И макар, че той (Навални, бел. ред.) непринудено се върна в Русия, беше пратен там и умря. Виновникът за това е Путин. И всяко друго тълкувание е разично от това, което ГЕРБ приема ", акцентира водачът на ГЕРБ.
 
" Какво направихме ние за Украйна - още в 48-то Народно събрание, февруари за даване на военно-техническа помощ за Украйна. Вие си спомняте, че държавното управление на Кирил Петков, с вицепремиер Корнелия Нинова, тъй наречените четворна коалиция не посмяха да създадат нищо за Украйна. Нещо повече - те се хвалеха, че един патрон не е отишъл за там. Това " евроатлантическо " правителсво ", добави някогашният министър-председател. 
 
Борисов продължи да изброява: " 12 септември 2022 година - решение за даване на военна и военно-техническа помощ на Украйна. Но нищо не се случва. Докато пристигна 49-то Народно събрание, когато нашите депутати към този момент действително започнаха да оказват помощ на Украйна...Решение за ускорение, тъй като то е оптимално забавено, за възобновяване на складовете с военновременните ресурси на МО...с това решение се упълномощи държавното управление да форсира доставките на складираните муниции до ВМЗ " Сопот ". След това - на 21.07.2023 година решение за военна поддръжка на Украйна, което упълномощи държавното управление да изпрати над 100 бронетранспортьора на Украйна....Решение за следваща военна поддръжка на Украйн, признато на 7 септември 2023 година.. ", напомни Борисов. 
 
" Изпълнен е единствено пакет от юни, а главната техника е изпратена през този месец. Пакетът ускорение на възобновяване на муниции през ВМЗ, е изпълнен на 70%. Пакетът БТР-и не е употребен. Тагарев уточни, че това не било негова отговорност. Не са изпълнени няколко пакета за помощ, не са свършени съществени неща, няма по какъв начин да накарам депутатите на ГЕРБ да гласоподават за такова държавно управление с министър като Тагарев ", съобщи водачът на ГЕРБ.
 
" Има към момента някаква връзка сред нас в (не)коалицията, само че доверието е паднало до ледена ера и не съм оптимист, тъй като тяхната тактичност е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, по какъв начин се реализират цели и той се оправя брилянтно сега с това. Запомнил съм всяка дума на Кирил Петков. За регулаторите не би трябвало да се назначават политически лица. ГЕРБ с 69 депутата има един министър и в този момент желаят да вземат и Външно министерство. Като видяха, че не го даваме, взеха решение да ни го оставят. Защо не смениха регулаторите, всичките с изминал период. Най-вероятно отговорът е, че преди е трябвало да ги разделят на 4, а с нас единствено на 2 ", уточни Борисов.
 
" Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен метод ми взе всичко. И като каже в този момент: " Добре, ето, оставете си Габриел външен министър... " Но тогава, в случай че те имат финансите - ние би трябвало да имаме най-малко в организациите 50:50. Областните шефове - 50:50 и така нататък И ние ще ги продължим тези диалози. На пръв взор доверчив меморандум, малко притискащ ГЕРБ, само че той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа идващия ни ход, ние в учебното заведение в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума - 50:50 всички министерства. Министър - зам.-министър! ", сподели Борисов.
 
 Росен Желязков, Борисов, Георг Георгиев, Валентин Христов-кмет на Плевен Росен Желязков, Борисов, Георг Георгиев, Валентин Христов-кмет на Плевен Източник: Скрийншот видео кадър
" Иван Иванов от " Да, България " продължава да стои отпред на КЕВР. Тръгнаха да сменят Българска народна банка, предложиха партиен претендент. Петър Петров за началник на ДАНС е отново партийно предопределение ", напомни ръководителят на ГЕРБ. 
 
" Някакви атове, коне, магарета се ритат, Асен Василев си мълчи и единствено сменя - шефове на митници, териториални шефове, той всичко, което имаше ГЕРБ, поголовно в профил. Нека в този момент мислят за нашата тактичност след понеделник, когато Габриел и Денков дадат оценката на министрите ", сподели още Борисов Той направи доклад  какво са създали от ГЕРБ в поддръжка за Украйна от началото на войната.
 
" Сложете една трибунка, тъй като по този начин сме като артисти и знаете, че това ме нервира, само че го вършиме ", стартира с смешка присъединяване си във форума водачът на ГЕРБ. Борисов отхвърли да стои прав с микрофон в ръка, както Желязков и Георгиев преди него, по тази причина се наложи да му бъде донесена и стойка. Страшно ме нервира, когато прочета пост с правописни неточности, сподели още водачът на ГЕРБ. Във форума вземат участие ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и кметът на Общината доктор Валентин Христов. Над 100 младежи от Плевен, Ловеч, Монтана, Враца и Видин се включват в академията, проведена от фондация " Ханс Зайдел " и съдружие " Граждани за европейско развиване на България ".
 
Желязков, който наскоро се завърна от аудиенция в Киев, изнесе историческа лекция за Русия и Украйна, по случай годишнината от началото на войната. " Не е факсимиле да се каже, че войната, която се води в Украйна, е война за бъдещето на Европа. Бидейки очевидец на чувството на война в Украйна, знам, че да се надяваме на мир, би трябвало да сме готови и за война ", съобщи Желязков.
 
Сред главните тематики на форума са българската политика, българските финанси, европейските институции, локалната власт и младите в политиката – измежду ректорите са общинският консултант в Столичен общински съвет Димитър Вучев, зам.-областният шеф на Плевен Николай Абрашев, зам.-областният шеф на София Стефан Арсов и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР