Председателят на парламентарната Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов

...
Председателят на парламентарната Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Вежди Рашидов ще помага за възстановяването на музея в Бразилия

Председателят на парламентарната Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов изрази подготвеност да иницира срещи в Европа за подкрепяне на възобновяване на Националния музей на Бразилия, който бе унищожен от огромен пожар преди дни. Това стана на среща с посланика на Бразилия в София Н. Пр. Ана Мария Сампайо Фернандес във връзка случая.

Вежди Рашидов съобщи, че като човек на изкуството е извънредно сензитивен към случилото се, което несъмнено е безвъзвратен удар върху историята и културата.

„ Би било добре да подадем ръка, тъй като ще е добър знак на съпричастност, подготвен съм в името на изкуството и културата да помогнем “, съобщи Рашидов.

Посланик Ана Мария Сампайо Фернандес изрази голямата си признателност и добави че бразилският народ е сензитивен към всички прояви на поддръжка. „ Вашите хрумвания ще бъдат предадени на управляващите в Бразилия. Разчитайте на цялостното ни съдействие, държавното управление на страната ще оцени тази съпричастност “, сподели Фернандес.

Междувременно Вежди Рашидов бе номиниран в конкурс за учени на Българската академия на науките.
В поделение “Творци на изкуството“ той ще се състезава за едно място с проф. Боян Биолчев, Владимир Зарев, проф. Георги Георгиев, Пламен Марков и Симеон Симеонов–Янев, се показва в информация в уеб страницата на Българска академия на науките. В момента Рашидов е член-кореспондент на академията.

Още през 2010 година, когато беше министър на културата, Рашидов бе почетен със званието академик на Международната академия за изкуство и просвета за цялостното си творчество на тържествена гала в Москва.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР