Председателят на парламентарната комисията по култура и медии Вежди Рашидов

...
Председателят на парламентарната комисията по култура и медии Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Вежди Рашидов критикува БНТ: Оревахте орталъка за Сляпото Айше, трябва да се сменят хора

Председателят на парламентарната комисията по просвета и медии Вежди Рашидов още веднъж разкритикува подбора на посетители и тематики в предаването " Денят стартира с просвета ", заприказва за промяна на схемата му и екипа, който го прави, а в допълнение си разреши и впечатляващо невъзпитан коментар по адрес на известния аниматор Теодор Ушев.

Всичко това се случи в утринния блок на самата Българска национална телевизия.

На въпрос за какво постоянно подлага на критика публичната телевизия, Рашидов отговори, че " подлага на критика едни услужливи хора с кофти излъчвания ".

" Трябва да се сменят и хора, и схемата, примерно на едно предаване, което е обвързвано с културата. Приятелските кръгове да правят отстъпка на националните ползи, тъй като в едно предаване 10 години мен персонално са ме нападали някакви псевдопрофесори... В България всеки трети е професор... Аз доста бих желал да видя от Владимир Димитров-Майстора, чието име от 25 години не е упоменато в Българска национална телевизия, Джурлата, Казаков, Галин Малакчиев... Имена ", изреди парламентарният кулурен началник от ГЕРБ.

След това продължи с порицанията.

" Съвременните огромни създатели не знам какво вършат. Аз от националната телевизия знам за Ода Жон, която некъде живей чуждопоклонически във Франция... Един, който пък три месеца го виждам от това предаване. Оскар нема, само че Голямото Айше ли, Сляпото Айше ли... Какво беше това Айше, оревахме орталъка ", сподели скупторът, който преди време даже беше министър на културата.

Наложи се водещите да го поправят, че става дума за кино лентата Сляпата Вайша на световноизвестния аниматор Теодор Ушев.

" Вайша ли е? Добре, прелестно. И Айше няма неприятно. Един тука пристигна, ми направи едно скеле, строително... Платихме му една пара. Що не го направи във Виена? Дойде тука да ми оплюе страната ", продължи Рашидов.

Относно вероятността Българска национална телевизия и БНР да се обединят под една " шапка ", ръководителят на комисията по просвета уточни, че това може да се осъществя единствено след необятен дебат в Народното събрание.

,,Ако хората считат, че е удачно, ще го създадем. Но към този момент това е просто една концепция``, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР