Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Ертен Анисова съобщи, че

...
Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Ертен Анисова съобщи, че
Коментари Харесай

Шефът на Комисията по туризъм: На заседание на няколко комисии в НС ще бъде обсъден Бранд България

Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Ертен Анисова заяви, че ще инициира взаимно съвещание на няколко комисии, на което да се прегледат всички оферти, направени по време на днешната полемика " Бранд България 2024 - модерният роман за културата и туризма. Имиджът на страната ни в националната и интернационална връзка " и да се подхващат съответни дейности.

 

Ертен Анисова уточни, че за взаимното съвещание ще бъдат поканени членовете на комисиите по просвета, по взаимоотношение с гражданското общество, младежта и спорта, както и кметове.

 

Междуинституционалният разговор за налагането на разнообразни районни марки би трябвало да продължи точно в Народно събрание и поемам ангажимент това да се случи, сподели Анисова.

 

За мен " Бранд България " би трябвало да даде разпознаваемите детайли – знаците, знаците, които ще оставят у екскурзианта трайния отпечатък, загатна за България - от българската роза, шевица и килим през тракийските съкровища и светилища, до гозбите по остарели предписания на другите етнически групи у нас, които не могат да бъдат опитани на никое място другаде, до неповторимите виновност, сподели Анисова.

 

Според нея този синкретичен облик на България може да бъде построен и промотиран единствено с общите старания на всички нас. Тя добави, че с цел да се случи това, има потребност и от законодателни промени и от дейности на страната като институционални връзки и взаимоотношения.

 

Форумът е проведен от Националния ръб по туризъм, Общество " Културно завещание " – сътрудник на " Европа Ностра " за България, националната медия " Стандарт " в партньорство с Министерството на туризма, Министерството на културата и Българската стопанска камара.

 

В полемиката вземат участие министърът на културата Кръстю Кръстев, представители на законодателната и локалната власт, научните среди, неправителствения бранш, медиите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР