Председателят на парламентарната група на Продължаваме промяната Андрей Гюров, който

...
Председателят на парламентарната група на Продължаваме промяната Андрей Гюров, който
Коментари Харесай

Андрей Гюров се оттегля от битката за шеф на БНБ

Председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров, който беше претендент за началник на Българската национална банка (БНБ) разгласи, че ще отдръпна кандидатурата си.

Това се схваща от негов пост във " Facebook ", оповестен малко преди началото на брифинг на премиера Кирил Петков. Другият претендент за поста е номинираният от " ИТН " Любомир Каримански.

" След фактическото разединение на ръководещата коалиция във връзка избирането на гуверньор на Българска народна банка стана ясно, че сега не съществува необятно парламентарно болшинство, което да поддържа този избор. Като ръководител на парламентарната група на " Продължаваме промяната ", аз постоянно съм поставял преди всичко публичния интерес, а той сега изисква отговорно и държавническо мислене и дейности.

Затова в понеделник ще извърша нужните дейности за евакуиране на своята кандидатура за шеф на Българска народна банка. При липса на съдружна поддръжка, дано моят конкурент самичък да реши дали желае да остави този толкоз значим и виновен избор в ръцете на опозицията. Това в последна сметка е етичен избор, част от условието към ръководителя на Българска народна банка за висок морал и положително име ", написа Гюров.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР