Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията
Коментари Харесай

Цветанов представи приоритетите на Европредседателството ни пред американски сенатори и конгресмени

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила показа целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз пред американски сенатори и конгресмени и парламентаристи от всички балкански страни. Това стана по време на присъединяване на Цветанов в конференцията "Геополитиката в Югоизточна Европа и ролята на Съединени американски щати и НАТО ".



Снимка: Политическа партия ГЕРБ

Форумът се организира в американската столица Вашингтон и се провежда от американския Сенат. В изявлението си ръководителят на ПГ на ГЕРБ обърна внимание и на основния приоритет за европейската вероятност пред Западните Балкани и свързаността с Берлинския развой. В тази връзка Цветан Цветанов заяви пред аудиторията преди малко пристигналата вест от Брюксел, че в новата тактика на Европейска комисия се дефинира "реалистичната вероятност за присъединение на Западните Балкани към Европейски Съюз към 2025 година ". Това известие бе признато с очевидно задоволство от всички участници. Цветанов обърна внимание и на съответни въпроси в региона на дигитализацията и киберсигурността. В края на изявлението си ръководителят на ПГ на ГЕРБ изрече признателност към уредниците и съобщи, че сходни начинания демонстрират идентичните гледни точки сред Съединени американски щати и Европа.

В събитието взеха присъединяване и сенаторите Джеймс Инхоф и Роджър Уикър, конгресмените Робърт Адерхолт, Робърт Питингер и Майкъл Търнър, както и парламентаристи от Германия и Австрия. По време на изявленията беше изразена мощна поддръжка за усилване на евроатлантическото партньорство, за одобряване на върховенството на закона и създаване на взаимоотношения на добросъседство и съгласие. Участниците в конференцията се сплотиха и към визията, че днешната обстановка в района и света изисква от ден на ден създаване на другарски и добросъседски връзки.

В рамките на конференцията ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов организира работни срещи със сенатор Джеймс Инхоф и конгресмен Робърт Питингер. По време на диалозите бяха разисквани въпроси, свързани с районната сигурност, заканите и провокациите пред Балканите. През месец ноември 2017 година конгресмен Питингер беше хазаин във Вашингтон на Интерпарламентарна трансатлантическа конференция по въпросите на сигурността, в която Цветан Цветанов също взе участие.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР