Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви пред

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви пред
Коментари Харесай

Десислава Атанасова върна мандата на Радев без бавене

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи пред президента Румен Радев, че партията няма да излъчи претендент за министър председател и няма да одобри втория изследователски мандат.

От своя страна Радев съобщи, че още на следващия ден стартира съвещания с парламентарните партии, с цел да реши на кого ще връчи третия изследователски мандат.

" ГЕРБ няма да вземе третия изследователски мандат и няма да излъчва претендент за министър-председател ", обясни Атанасова.

" Уважавам решението на вашата политическа мощ. Именно парламентарно показаните партии носят директна отговорност за образуване на държавно управление. Независимо дали са в ръководство или съпротива всички парламентарни партии имат своята отговорност за намиране на излаз от рецесията. Още на следващия ден ще свикам съвещания с всички парламентарно показани сили, с цел да чуем по какъв начин виждат те излаз от създалата се рецесия. Какви благоприятни условия виждат, към какви цели могат да търсят обединяване. Въпросът за властта не анулира отговорността пред жителите, която носят всички политически сили ", изясни Радев

" Обсъдихме провокациите, говорихме за незабавните законоателни решения. Ние сме изрично " за " предварителни избори, доверието към Народното събрание е изчерпано.

Правителството падна с избор на съмнение, не може да се откри формулза за поддръжка в границите на този парламент ".

Това сподели Атанасова след срещата с президента. Според нея най-вероятно предварителните избори ще са при започване на октомври.

" С нас нито една от вероятните партии не е декларирала, че желае да беседва. Ние също нямаме потребност от диалози ", сподели Атанасова.

Томислав Дончев разяснява тематиката за 22-та закона, които би трябвало да бъдат признати по отношение на проекта за развиване. Според него въпросът не е дали Народното събрание ще ги одобри, а дали праивтелството ще ги напише.

" Не го изключвам ".

Това отговори Дончев на въпрос дали е допустимо въпреки всичко да има държавно управление в този парламент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР