Председателят на парламентарната антикорупционна комисия Борис Ячев определи мотивите на

...
Председателят на парламентарната антикорупционна комисия Борис Ячев определи мотивите на
Коментари Харесай

За Борис Ячев мотивите на петия вот срещу кабинета Борисов-3 са политическо харакири

Председателят на парламентарната антикорупционна комисия Борис Ячев дефинира претекстовете на импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение по тематиката като политическо харакири , оповестиха от НФСБ.

Според Ячев за дейната активност на антикорупционните органи през последните месеци приказват и справките от тази година. Той изброи, че от началото на 2020 година до края на юли в КПКОНПИ от прокуратурата са постъпили общо 286 броя прокурорски инспекции.

По 234 броя преписки работата е завършила и резултатите са докладвани на прокуратурата . За същите 6 месеца на 2020 година са импортирани 96 стимулирани искове за лишаване нелегално добито имущество в интерес на страната, за 734 374 262 лв.. Влезли са в действие 12 правосъдни решения, с които е постановено лишаване в интерес на страната имущество, добито от незаконна активност на стойност 3 166 086 лв..

Според Ячев изказванието на Българска социалистическа партия, че има корупция при санирането, е обвиняване и към алените кметове. " Манипулативни и нямащи връзка с действителността " били претекстовете на Българска социалистическа партия за петия избор на съмнение към третия кабинет " Борисов ".
 Нинова предизвести, че мафията се пази с бухалка Обновена
Нинова предизвести, че мафията се пази с бухалка

Томислав Дончев: Корупцията е хронично заболяване на българското общество

Знае се, че процедурите по програмата за саниране са извършени от локалната власт, съобщи Борис Ячев. Немалка част е и от общински кметове от Българска социалистическа партия. " Да се твърди, че всеобщо се " краде " при осъществяването на санирането е непосредствено хвърлено обвиняване и върху алените кметове . Не знам кой от Българска социалистическа партия е създател на това политическо харакири, само че считам, че алените кметове би трябвало да го издирят и персонално да му " благодарят ", сподели Ячев.

В претекстовете се виждат благосклонност и защита, които вносителите от Българска социалистическа партия показват към забегналия в Дубай хазартен необут Васил Божков , безапелационен е зам.-председателят на НФСБ. " Твърдението, че " страната е подхванала принуда за изземване на към този момент сполучливо развития му бизнес " е неуместно на фона на повдигнатите му 18 обвинявания, в това число и за тежки престъпни закононарушения ".

" Добре би било образците за чадъри над съответни предприемачи да не стопират единствено до лицето Божков, само че и обширно да опишат едни други случаи от последните месеци за застъпничество на бизнеса на двама братя от страна на най-приближения кръг на президента Радев. По този въпрос обаче вносителите срамежливо мълчат ", съобщи още Борис Ячев.

Припомняме, през днешния ден преди обяд бе разискването на претекстовете на петия избор на съмнение към кабинета " Борисов-3 ". Вотът на съмнение ще бъде гласуван на следващия ден, 21 юли, на изключително съвещание на Народното събрание.

От тримата министри с подадена, само че замразена оставка в пленарна зала бяха финансовият министър Владислав Горанов и икономическият министър Емил Караниколов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР