Председателят на парламента на Турция Мустафа Шентоп коментира, че САЩ

...
Председателят на парламента на Турция Мустафа Шентоп коментира, че САЩ
Коментари Харесай

Председателят на турския парламент не вярва в силата на американските санкции

Председателят на Народното събрание на Турция Мустафа Шентоп разяснява, че Съединени американски щати постановат наказания против страни, с които " имат компликации и не могат да открият мечтаните връзки ".

Санкциите остават един от главните принадлежности за напън и закани на Съединени американски щати, който интензивно се употребява по-специално от администрацията на Доналд Тръмп, съобщи в изявление за " Анадолу " Шентоп.
" Пще преди към година и половина, когато Съединени американски щати започнаха да водят дейна политика със наказания, заканите на Вашингтон можеха да окажат дребен психически напън върху страните. Въпреки това, колкото повече употребяват този инструмент, глобите имат по-малко влияние. Според мен американските наказания няма да обиден Турция по никакъв метод, в това число от икономическа позиция ", акцентира той.

Според Шентоп, американските наказания не могат да обиден отбранителния капацитет на Турция. " От самото начало Турция бе един от участниците в плана за F-35, само че американците не желаеха да ни дадат самолета, за който Турция заплати ".

" Стъпката Турция в отговор на отхвърли да ни продадат системи за Patriot, бе да се възползваме от алтернативата и закупихме системи С-400. Това потвърждава, че Турция води самостоятелна политика и решенията на една страна, в това число Съединени американски щати, не могат да повлияят на нейните проекти ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР