Председателят на Общински съвет-Ракитово Нина Димова връчи днес преди редовната

...
Председателят на Общински съвет-Ракитово Нина Димова връчи днес преди редовната
Коментари Харесай

Признание за маестро Никола Янев - Чоли

Председателят на Общински съвет-Ракитово Нина Димова връчи през днешния ден преди постоянната сесия грамоти за принос в активността на културата на маестро Никола Янев-Чоли. Поводът е 1 ноември-Деня на националните будители, а грамотите са от уредниците на VII-ия Балкански шампионат по фолклор-„ Еврофолк-Жива вода “ в град Хисаря с президент Калоян Николов. Преподавател и музикант, няма човек в Община Ракитово, а и отвън нея, който да не се е наслаждавал на неговия гений. Музиката е неговият живот. Неговият труд, гений и респект към традициите заслужават самопризнание, а връчените грамоти са за почтено показване в музикалното събитие. Маестро Никола Янев-Чоли е началник на групата за остарели градски песни „ Евридика “ към Народно читалище „ Просвета 1919 “ –гр.Костандово, на Фолклорната група на армъните “ Кънтиклу носту “, на Градския духов оркестър в Ракитово и на надарените национални певици Гергана Благоева и Мария Гивечева.

Г-н Никола Янев-Чоли благодари на кмета на община Ракитово Костадин Холянов за поддръжката, която оказва и съдействието, с цел да могат да вземат участие в влиятелни фестивали и състезания.

Денят на националните будители -1 ноември ще бъде маркиран в трите читалища в общината- в Образцово национално читалище “ Будилник, 1898 “-Ракитово, в НЧ “ Просвета 1919 “-гр.Костандово и в „ Св.св.Кирил и Методий 1919 „ в с.Дорково, както и в Клуба на пенсионера в Ракитово.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР