Председателят на НД Русофили и политическа партия Русофили за възраждане

...
Председателят на НД Русофили и политическа партия Русофили за възраждане
Коментари Харесай

Николай Малинов и руският външен министър Лавров подкрепиха идеята за международно обединение на русофилите

Председателят на НД „ Русофили " и политическа партия „ Русофили за възобновление на отечеството " Николай Малинов взе участие през днешния ден в Москва в събитие в памет на светия правоверен княз Александър Невски. На територията на Министерството на външните работи на Русия, на площад „ Смоленская-Сенная ", бе открит бюст на Александър Невски, на който Русия посвещава днешния Ден за памет.

„ Александър Невски е изиграл съдбоносна роля за съхраняването на съветската държавност, за консолидирането на нашия народ пред лицето на външните рискове, за опазването на неговата културна и религиозна самородност и за подсилване на православието - най-важното сплотяващо начало ", сподели в своята тирада при откриването министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.



„ Александър Невски още веднъж ни напомня: Русия не може да бъде покорена " - под това заглавие пък отрази събитието телевизия „ Царьград ". „ С този незабравим съветски воин болшинството от нас асоциират самата съветска страна ", означи в словото си Константин Малофеев, ръководител на Съвета на шефовете на малкия екран, оказал помощ също и за реализирането на концепцията за паметника.

В хода на събитието Сергей Лавров беседва с Николай Малинов, като главната тематика на диалога им беше концепцията за основаване на Международно русофилско придвижване. Малинов срещна министър Лавров с напредъка в подготвителната работата. Няма по-подходящ миг от настоящия, с цел да се показва волята на националната дипломация за интернационална съпричастност с Русия, аргументира позицията си ръководителят на „ Русофили ".

Министър Лавров изрази поддръжка за основаването на интернационално придвижване на русофилите и пожела на неговите основатели и уредници мощен дух и храброст в начинанието. „ Радвам се, че сте на независимост! ", бяха първите думи на Лавров в диалога му с Николай Малинов.

Единствените непознати посетители, поканени на откриването на паметника на Александър Невски, бяха Николай Малинов и председателката на конгрес „ България - Русия " Светлана Шаренкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР