Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също се включи в

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също се включи в
Коментари Харесай

И Караянчева атакува Румен Радев заради датата на изборите

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също се включи в офанзивата на ръководещите против президента Румен Радев към датата на идните парламентарни избори, която първи стартира министър председателят Бойко Борисов.

„ Нека президентът излезе и да каже за какво желае да промени датата на изборите, откакто авансово беше оповестил тази дата, и на кого не отърва тази дата ”, сподели Караянчева пред публицисти в Кърджали в сряда сутринта. Шефът на Народното събрание е в града във връзка освещаването на бойните флагове за Богоявление.

Думите й идват след почналите при президента Румен Радев съвещания за нужните ограничения за изборите, които би трябвало да се вземат поради коронакризата., които бяха с представители на здравните управляващи, се организираха във вторник. Същия ден министър председателят Бойко Борисов го упрекна, че се пробва да смени датата на изборите, която президентът в началото беше оповестил – 28 март.

„ Подходящата дата за изборите е тази, която уточни президентът. Той има единствен правото да уточни датата. За нас от ГЕРБ няма значение коя е датата. Ние сме подготвени за избори, когато каже президентът “, добави в сряда сутринта Караянчева, представена от организация „ Фокус ”.

Тя увери, че Народното събрание ще бъде подготвен да заседава изключително, в случай че се постанова предприемането на особени ограничения за вота. „ Народното събрание е разполагаем. Мандатът е до 26 март. Имаме подготвеност даже и да сме в предизборна акция сред 26 февруари и 26 март, в случай че датата на изборите е 28 март, по конституция да привикваме изключително съвещание на Народното събрание. Законопроектите могат да минават в границите на една седмица с понижено време сред първо и второ четене. Имаме подготвеност и ще отговорим на динамичната обстановка “, съобщи Караянчева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР