Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди възможностите за чуждестранни

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди възможностите за чуждестранни
Коментари Харесай

Цвета Караянчева обсъди възможностите за чуждестранни инвестиции в България с председателя на Бундестага Волфганг Шойбле

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разиска опциите за задгранични вложения в България с ръководителя на Германския Бундестаг Волфганг Шойбле. Двамата разговаряха в границите на конференцията на ръководителите на парламенти на страните-членки на Европейски Съюз, която се организира в австрийската столица Виена.

Пред своя немски сътрудник Цвета Караянчева посочи, че България е една от страните с най-ниски налози в Европейски Съюз, които в последните 10 години не са променяни. Тя увери Волфганг Шойбле, че страната ни разполага с доста добре подготвени фрагменти във всички сектори. Караянчева срещна своя сътрудник с данните от междинната зимна прогноза на Европейска комисия. Според изнесените обстоятелства България е в топ 5 измежду страните в Европейски Съюз с предстоящ най-голям стопански растеж за 2019 година – 3,6%. Председателят на Народното събрание бе безапелационна, че България съблюдава отлична финансова дисциплинираност, вследствие на която страна ни е в челната тройка на страните в Европейски Съюз с най-нисък държавен дълг. Цвета Караянчева подсети, че неотдавна президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер персонално е имал опцията да се убеди в положителната икономическа среда в България по време на своето публично посещаване в страната ни.

Председателят на Народното събрание осведоми Волфганг Шойбле, че в България има процедура страната да спомага в оптималната степен на огромните стратегически вложители на нейна територия. „ Един от най-благоприятстващите фактори за реализация на непознати вложения в една страна безспорно е инфраструктурата. Благодарение на държавното управление на Бойко Борисов и финансовата дисциплинираност на страната се генерира годишно спомагателен запас, който се влага за поправки и градеж на пътищата – даже по прави, които не са част от европейските коридори “, уточни Цвета Караянчева и акцентира, че всички изложени обстоятелства вършат България страна с отличен бизнес климат и подобаваща среда за вложения.

В рамките на срещата ръководителите на българския и немския парламент споделиха задоволството си от положителните двустранни връзки сред двете страни във всички сфери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР