Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева наложи наказание - устна

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева наложи наказание - устна
Коментари Харесай

Наказаха лидера на БСП след скандално изказване в НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева наложи наказване - джука забележка на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Г-жо Нинова, вие отправихте обвиняване от една цяла парламентарна група и над 1 млн. гласоподаватели, по тази причина съм принудена да ви санкционира по член 156 т. 2 със забележка”, уточни Караянчева

Преди това водачът на Българска социалистическа партия съобщи от парламентарната естрада, че ръководещите са отговорни за злополуката на рейс край Своге, в която починаха 17 души.

„ Днес трябваше да се гледа Законът за пътищата. 17 души убихте и през днешния ден трябваше да им решим казуса. Вместо това да е мястото, на което се прави политика, през днешния ден чухме разцвет на един създател за персоналния му принос към България. Тук не е мястото за това. Тук е мястото за политика. И през днешния ден трябваше да решим казуса със Закона за пътищата, с цел да няма още произшествия като Своге”, съобщи Нинова.

Тя разяснява декларация, прочетена от депутата от ГЕРБ и ръководител на парламентарната комисия по просвета и медии Вежди Рашидов.

„ Тази декларация беше най-силното доказателство за какво този парламент е изчерпал своята същина. Каква политика имаше в тази декларация? Какво решение за проблеми на българи? В нея имаше ненавист, персонални нападки и квалификации към ръководителя на опозицията. Когато се изправихме не против вас, сътрудници, а против олигархчината система от която сте част, сме си дали сметка какво ни чака. Не разбирам за какво се обиждате, когато цитираме Антон Тодоров – „ шайка”, сподели Нинова.

„ Един от вас счита, че вие сте тайфа и доста хубаво ви разказва. Ние сме 1 млн. българи – аз не съм Корнелия Нинова тук, съставлявам 1 млн. българи. Това сме ние”, акцентира Нинова.

„ Как ме нарекохте, „ парламентарна манекенка “, поради фотосите с животните. Извършихте закононарушение по отношение на българските притежатели на животни и вашите нападки за фотосите с тях няма да измият виновността ви”,отвърна Нинова на Рашидов.

Депутатът от ГЕРБ съобщи от трибуната на Народното събрание, че водачът на Българска социалистическа партия се възползва от трагичния случай край Своге.

„ Корнелия Нинова като парламентарна манекенка си прави пиар с тъгите на хората”, уточни Рашидов.

„ Взимам думата във връзка офанзивите против ГЕРБ поради непрекъснатите и нелепи изцепки по време на ваканцията. Не знам с какво право левите депутати си разрешават да насочат рецензии и обществено да жигосат ръководещите от ГЕРБ с думите „ тайфа крадци “. Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска гибел? Това е неприемлива клюка. Като два мандата министър на ГЕРБ се усещам засегнат”, сподели Рашидов.

„ Вашата експанзия, г-жо Нинова, наскърбява човешкото достойнство”, съобщи депутатът от ГЕРБ. „ Лидерката на левицата, защото не може да пее и да написа, приказва бездарни стихове”, акцентира той.

Караянчева: Няма държавна рецесия

Ще има ли предварителни избори през есента

Каракачанов: Комуникацията в обединението буксува, какво реши НФСБ

НФСБ остава в ръководството, към този момент

ГЕРБ: Кога Българска социалистическа партия ще поеме отговорност, Вътрешна македонска революционна организация желае съвет

Борисов изиска три оставки и ги получи

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР