Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е причината за решението

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е причината за решението
Коментари Харесай

"Системата ни убива": Барикадирахме се заради Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е повода за решението на протестиращите майки от самодейността " Системата ни убива " да се барикадират в новата постройка на Народното събрание в сряда. Това разгласи една от активистките на придвижването пред bTV.

На 16 септември в някогашния Партиен дом в в София десетина души влязоха в деловодството и по-късно оповестиха, че няма да изоставен, до момента в който държавното управление на Бойко Борисов не подаде оставка. В края на деня хората, измежду които имаше и 24-годишен юноша с увреждания в инвалиден стол,.

" Всеки един от нас искаше просто да входира настояванията на митинга, с цел да не продължат конспирациите на ръководещите, че те не знаят какво желае митингът и ние сме просто едни лумпени, които там си седят. Тези лумпени, които пуснаха на 2 септември, те не бяха от хората на площада ", изясни.

По думите ѝ всички са били позволени до деловодството на Народно събрание, само че след дълги договаряния. " Първоначално пуснаха единствено мен и Христо, само че защото тази социална постройка няма обезпечен достъп за хора като него – наложи се четири индивида да влачим количката по стълбите към деловодството. След това достъпът на останалите шест души беше неразрешен и в действителност, само намесата на господин Кутев (б. р. - народен представител от Българска социалистическа партия, по чиято покана са отишли) ги вкара вътре ", изясни майката.

Тя беше безапелационна, че в началото не са имали желание да остават в постройката, желали са просто да участват на парламентарна комисия, за която са имали покана. Но ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева не ги е позволила.

" Искахме да разбираем настояванията на митинга, това беше единствената ни цел. Нашето заинатяване беше инспирирано само от агресивното държание на госпожа Караянчева ", съобщи Димитрина и добави, че след случката достъпът на жители до постройката е бил дефинитивно преустановен.

Тя описа, че не са били нападателни, само че тоалетната се е трансформирала в политически фактор. " В един миг, след няколкочасово стоене, на нас ни беше отхвърлен достъп до тоалетна, само че Христо... Той е на 24 година, да, беше с памперс, само че не си представяйте, че този памперс може да издържи през целия ден, това е възрастен човек ", сподели майката. И добави, че съгласно нея достъп им бил отхвърлен, с цел да не се барикадират в тоалетната, само че те не са имали сходно желание, а тези дейности са извънредно обидни.

, а Димитрина отговори в студиото на bTV: " Той е пълновръстен жител и гласоподавател. Той е с безусловно всичкия си ум. Не зная по какъв начин да го обясня. Всичките неистини, които вие от трибуната на Народното събрание си позволяване, освен че не ви прави чест, унизяват ви. Бихте ли си показали, че този въпрос е подходящ. "

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР