Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще поиска писмено обяснение

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще поиска писмено обяснение
Коментари Харесай

Скандал с непоканени от МО депутати на Богоявление

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще изиска документално пояснение от Mинистерството на защитата поради невиждана липса на покана на ръководителите на парламентарните групи и на депутатите за ритуала по освещаването на бойните флагове през вчерашния ден на Йордановден.

Администрацията на Народното събрание е направила предварителна инспекция, която е открила, че са поканени единствено ръководителят и заместник-председателите на Народното събрание.

Росен Желязков уточни:

„ Аз бях осведомен за това нещо. Досега в Народното събрание не е имало казус да не бъдат поканени всички народни представители на такива празници. Аз ще желая нужната информация за това, с цел да се реши дали става въпрос за недовиждане, или става въпрос за някакво по-особено отношение от страна на уредниците, тъй като би било пък необичайно, в случай че нямаме тази информация и претекстовете за това, да се върви по линия на парламентарния надзор “.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия също дефинира като неуместно, в случай че се откри неналичието на предложения към депутатите от военното министерство: „ Ако това е по този начин, е неуместна обстановка, тъй като за следващ път демонстрира, че този човек е рисков за националната сигурност на страната ни и колкото по-бързо си тръгне от позицията „ министър “, толкоз по-добре, в случай че отново, дублирам – това е по този метод. Недопустимо е един министър на защитата да се държи по подобен възмутителен метод “.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков съобщи, че не е сюрпризиран от поръчката на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд за измененията в Конституцията:

„ Позицията на президента не е изненадваща. Той от дълго време съобщи, че ще нападна конституционните промени. Неговата позиция не е по-различна от позицията, която Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ ИТН “ заеха “.

Росен Желязков беше сбит по въпроса за идната ротация и уточни: „ През март месец предстоят тези процеси. Дотогава има задоволително време и за политически мнения, и за политически разбори, и за политически решения “.

През новия политически сезон, който започва на 11 януари, първите законодателни актове са свързани с избора на конституционни съдии от квотата на Народното събрание и правене на правила за избор на управления на регулаторите, осведоми Росен Желязков.

Председателят на Народното събрание направи своите мнения след среща със секретаря на комитета на виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин Нгуен Суан Ки.

Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация не престават формалната си аудиенция във Виетнам, която ще продължи до 9 януари.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР