Председателят на македонският парламент и бъдещ технически министър-председател Талат Джафери

...
Председателят на македонският парламент и бъдещ технически министър-председател Талат Джафери
Коментари Харесай

Техническото правителство на РСМ ще бъде избрано на 28 януари

Председателят на македонският парламент и предстоящ механически министър-председател Талат Джафери съобщи, че ще подаде оставка от в този момент заемания си пост на 25 януари, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Той уточни, че техническото държавно управление ще бъде в сходство с Конституцията и законите на РСМ. Очаква се кабинетът да бъде определен на 28 януари.

По отношение на това дали министрите, препоръчани от македонската партия ВМРО-ДПМНЕ, ще бъдат в неговия състав, Джафери отговори позитивно.

„ Няма спънка те (министрите от ВМРО-ДПМНЕ – бел.ред.) да не бъдат. Такъв е законът ", сподели ръководителят на Народното събрание.

Джафери осведоми, че на 25 януари той самият и министър председателят Димитър Ковачевски ще подадат оставките си, след което ще протекат рамковите периоди за насрочване на съвещание за констатиране на оставките.

На 26 януари, на съвещание, ръководено от депутата Горан Мисовски, Народното събрание ще удостовери двете оставки и ще бъде импортирано предлагането за избор на нов ръководител, който през последните 100 дни ще бъде управителен от Йован Митревски от СДСМ.

На 27 януари ще бъде импортирана препоръчаната стратегия и препоръчаният състав на държавното управление, което отваря пътя за привикване на нова сесия за 28 януари, на която ще бъде определено техническото държавно управление./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР