Председателят на македонския парламент Талат Джафери беше изпръскан с вода

...
Председателят на македонския парламент Талат Джафери беше изпръскан с вода
Коментари Харесай

Скандал в Македония - Груевски заля с вода председателя на парламента

Председателят на македонския парламент Талат Джафери беше изпръскан с вода от депутата от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър председател на Македония Никола Груевски, когато откри дебатите по третото четене на Закона за приложимост на езиците. Груевски се опита да вземе картата за гласоподаване на Джафери, след което ръководителят разгласи спиране от 15 минути. След това пристигна и абсурдът сред двамата и парламентарната защита беше принудена да се намеси . Това написа скопското електронно издание „ МКД “, представено от " Фокус ".
Преди това координаторът на групата на ВМРО-ДПМНЕ Драган Данев е изискал процедура, която Джафери не е разрешил. След това, част от депутатите на опозиционната партия застават пред председателското място и стартират да викат „ процедура “, „ процедура “, до момента в който Джафери се пробва да разгласи начало на пренията за Закона за приложимост на езиците.
„ МКД “ разяснява, че Никола Груевски е бил най-гласовит и най-решителен в опитите си да прекъсне Джафери – блъскал е по масата, по звънеца, мърдал е микрофона и се е опитал да го залее с чаша вода.
Докато Талат Джафери е четял ревюто на народен представител, депутатите от ВМРО-ДПМНЕ са излезли пред катедрата, изяснява скопското издание. Никола Груевски е почнал да звъни на председателския звънец, а Джафери е траял да чете, което е провокирало някогашния министър председател да му спре микрофона.
„ Спрете! Спрете, желая процедура! “ – е викал Груевски. Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ също са подвиквали на Джафери – „ Спри бе Талат “.
След това ръководителят на македонския парламент афишира спиране и на излизане от залата е пресрещнат от Груевски, само че, съгласно описа на „ МКД “, защитата предотвратява по-сериозен случай.
„ Това е някогашният ръководител на ВМРО-ДПМНЕ “, е декларирал Джафери.
Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ са настояли Джафери да съблюдава конституцията и да ползва Правилника за активността на Народното събрание.
По-късно законът бе признат без поправките в него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР