Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов взе участие в 109-ата среща на Управителния съвет на Европол

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов взе участие в 109-ата среща на Управителния съвет на Европол в качеството си на представител на Съвместната група за парламентарен надзор над активността на Агенцията.

На срещата бяха разисквани проектите за стратегическите цели и за усилването на работата на организацията в дълготраен проект като център за обмяна освен на оперативна информация, само че и на положителни практики сред правоохранителните служби на европейско равнище, предадоха от пресцентъра на Народното събрание.

Цветан Цветанов акцентира, че стратегическото разрастване на работата на Европол е в интерес на всяка една държава-членка и способства за сигурността на всеки европейски жител. Същевременно, с цел да се прави тази работа дейно и в осъществяване на високите оперативни стандарти и цели, е належащо тя да бъде подплатена с нужния за това бюджет и политическа поддръжка както от изпълнителната власт, по този начин и от парламентаристите на национално и европейско равнище.

Председателят на Управителния съвет на Европол Прит Паркна благодари на Цветан Цветанов за експертния му принос по време на дебатите от дневния ред и акцентира, че неговата позиция е от решаващо значение за генериране на добавена стойност на политическо равнище за работата на Европол, както и за построяването на повече доверие, легитимност и отчетност на Агенцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР